Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Meglangyosítunk 1 dl tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztőt. Mikor felfutott összekeverjük a liszttel, a sóval, az olajjal. A maradék tejet apródonként öntjük hozzá, hogy ne legyen lágy a tészta. Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Mikor megkelt lisztezett deszkán 1cm-es vastagságú körré sodorjuk, majd 8-10 cikkre osztjuk. Feltekerjük a szélesebb végétől a keskenyebb felé haladva, kifli alakúra igazítjuk, majd kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 20 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra . A kifliket 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sütő aljára egy lapos edénybe forró vizet teszünk, hogy gőz keletkezhessen.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
dimag59
2014.11.01 19:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
maradék tejet, szélesebb végétől, keskenyebb felé, sütőt előmelegítjük, kifliket 15-20, sütő aljára, lapos edénybe, Meglangyosítunk, keletkezhessen, összekeverjük, előmelegítjük, kilisztezett, sütőpapírral, apródonként, Feltekerjük, Beletesszük, keskenyebb, kelesztjük, lisztezett, vastagságú, kelesztjük, felfutott, szélesebb, igazítjuk, élesztőt, sodorjuk, kifliket, liszttel, kibélelt, megkelt, haladva, pirosra, edénybe, liszt, élesztő, cukor, olaj,
|
|
|
|
|