Fogás: ital, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 5 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az 5cl-es shotos pohár falát belül és a peremén citromhéjjal bekenjük.
Így felszabadítjuk a citromolaj aromáit.
A pohár aljába 2cl limoncellót (olasz citromlikőrt) öntönk.
Erre rétegezzük óvatosan, kanál segítségével a forró espressót (2cl).
Hideg tejszínbe finomra reszelt citromhéjat teszünk, ezt három részes shakerben krémesre habosítjuk.
A tejszínt a kávé fölé tartott kanálra csurgatva rétegezzük az ital tetejére.
Rögtön szervírozzuk, egy hajtásra fogyasztjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Igazán tuti-finom kávé!
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 13:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
nagyi01 |
2012.03.25. 12:27 (#1) |
|
 |
Nem is olyan könnyű, mert ha nem óvatosan öntjük egymás tetejére az alkotórészeket, akkor bizony nem sikerál |
| |
|
|
|
5cl-es shotos, peremén citromhéjjal, citromolaj aromáit, pohár aljába, forró espressót, kávé fölé, ital tetejére, hajtásra fogyasztjuk, felszabadítjuk, segítségével, citromhéjjal, szervírozzuk, citromlikőrt, fogyasztjuk, citromlikőr, limoncellót, citromhéjat, habosítjuk, limoncelló, citromolaj, Limoncello, rétegezzük, rétegezzük, shakerben, espressót, csurgatva, tejszínbe, bekenjük, óvatosan, krémesre, tetejére, hajtásra, espressó, tejszínt, 5cl-es shotos pohár, citrom, limoncelló olasz citromlikőr, forró espressó, tejszín,
|
|
|
|
|