Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barackos túrókrém torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» 12,5 dkg búzaliszt
» 1 késhegynyi sütőpor
» 5 dkg porcukor (ha nincs, akkor kristálycukor is jó)
» 1 cs vaníliás cukor
» 7,5 dkg lágy vaj/ margarin
» 1 ek hideg víz
» 3 közepes méretű tojás
» 12,5 dkg porcukor
» 8 dkg búzaliszt
» 1 csapott tk sütőpor
» 1 cs vanília ízű pudingpor
» baracklekvár
» 20-40 dkg barack
» 25 dkg túró
» 7,5 dkg porcukor
» 1 cs vaníliás cukor
» 1 db citrom reszelt héja
» 1 db citrom leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Kemény tészta elkészítése:

A sütőport elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és egyenletes tésztává gyúrjuk. Egy keményebb jellegű tésztát kapunk belőle. Egy kerek tortaformát kivajazunk, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne (vagy aki szeretné, ki is nyújthatja, de a szétnyomkodás is megfelelő). Villával megszurkáljuk, majd 200°C-on (légkeverésben 180°C, gázsütő 4-5 fokozat) kb. 15 percig sütjük.
Míg sül, addig el lehet készíteni a piskótát.
Ha megsült, akkor a formáról leszedve hagyjuk kihűlni, és a formát elmossuk.
Piskóta elkészítése (kicsit másképp, mint a hagyományos):

Az egész tojásokat habosra keverjük (robotgéppel kényelmesebb), majd a cukrot és vaníliás cukrot hozzáadva is tovább keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Jól elkeverjük (lehet még mindig robotgéppel). A kivajazott tortaformába öntjük, és 180°C-on (légkeverés 160°C, gáz 2-3 fokozat) sütjük kb. 20 percig.
Ha kihűltek, akkor a piskótatésztát kettévágjuk. A kemény tésztát rátesszük egy tálcára/ tányérra, amin lesz, megkenjük baracklekvárral, és rátesszük a piskótatészta alját. Körbefogjuk egy tortagyűrűvel, hogy szép legyen majd (helyettesíthetjük a tortaforma szélével is, csak ekkor a levételnél figyelni kell).
Ekkor elkészítjük a túrós krémet (azért nem sokkal hamarabb, mert a zselatin miatt megdermed, és akkor nehezebb kezelni):

A barackot kis kockákra vágjuk, a zselatint elkészítjük a leírás alapján (általában néhány ek vízzel fel kell melegíteni, de nem forralni).
A túróba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet. A zselatint elkeverjük először néhány ek túróval, majd az egész túrós masszába belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd amint a túrós massza zselésedni kezd, hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük.
Végül a barackot is belekeverjük, és ráöntjük a tortagyűrűs piskótalapra, elegyengetjük, és a tetejére tesszük a másik piskótalapot.
Hűtőben kell legalább 3 órát pihentetni (akár 1 éjszakát is), hogy jól megdermedjen a torta.

A torta tetejét feldíszítjük:

A vékonyra szeletelt barackkal, és ráöntjük az elkészített színtelen tortazselét a tasakon lévő leírás szerint (ezt akár a 3 órás pihentetés előtt is meg lehet csinálni, és úgy pihentetni).
A díszítéshez szükséges tejszínt kemény habbá verjük, és szépen a torta szélére simítjuk, majd a mandulaszeletekkel díszítjük (a mandulát zsiradék nélkül teflonedényben megpiríthatjuk).
Kicsit pihentetjük, hogy a tejszínhab is megdermedjen valamennyire, utána fogyaszthatjuk! :-)
Megjegyzés / tipp:

tepsi mérete:
26 cm
0 komment 0 ember kedveli efors
2013.01.01 19:31
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütőport elkeverjük, maradék hozzávalót, keményebb jellegű, kerek tortaformát, tésztát egyenletesen, formáról leszedve, formát elmossuk, egész tojásokat, tojásos masszához, kivajazott tortaformába, piskótatésztát kettévágjuk, kemény tésztát, piskótatészta alját, tortaforma szélével, levételnél figyelni, túrós krémet, zselatin miatt, zselatint elkészítjük, leírás alapján, túróba belekeverjük, zselatint elkeverjük, egész túrós, tejszínt kemény, túrós massza, tortagyűrűs piskótalapra, tetejére tesszük, másik piskótalapot, torta tetejét, vékonyra szeletelt, elkészített színtelen, tasakon lévő, díszítéshez szükséges, torta szélére, mandulát zsiradék, baracklekvárral, fogyaszthatjuk, piskótatésztát, teflonedényben, megpiríthatjuk, tortagyűrűvel, összekeverjük, légkeverésben, piskótatészta, kristálycukor, összekeverjük, elegyengetjük, szétnyomkodás, megszurkáljuk, elnyomkodjuk, egyenletesen, megdermedjen, baracklekvár, kényelmesebb, feldíszítjük, tortaformába, valamennyire, megdermedjen, piskótalapot, belekeverjük, belekeverjük, búzaliszt, késhegynyi sütőpor, vaníliás cukor, lágy margarin, hideg, közepes méretű tojás, porcukor, búzaliszt, csapott sütőpor, vanília pudingpor, baracklekvár, barack, túró, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, citrom leve,
Krumplisaláta szabolcsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Mi's más saláta
0 komment 13 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Savanyú tojás leves
1 komment 4 ember kedveli
Mandulával töltött zsemle
0 komment 3 ember kedveli
Muszaka
0 komment 6 ember kedveli
Áfonyás sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Tojáskrém burgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes citromleves...
0 komment 2 ember kedveli
Málnás túrótórta
0 komment 5 ember kedveli
Joghurtos kelt pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 2 ember kedveli
Majonézes körtesaláta
0 komment 1 ember kedveli
Diós batyu
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.