Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kelkáposztát vékony szeletekre aprítjuk, a vöröshagymát finomra vágjuk.
Kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, belenyomjuk a fokhagymát is . Beletesszük a felaprított kelkáposztát, kevés sóval, borssal köménnyel, majoránnával ízesítjük és kevés vizet hozzáadva fedő alatt lassan pároljuk. Gyakran megkevergetjük. és a káposztát félpuhára pároljuk.
Mikor már puhul a káposzta felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, kb 2 literrel. Ha felforrt beletesszük a leveskockát, majd ízlés szerint tehetünk még hozzá ételízesítőt, majoránnát vagy köményt.
A virslit felkarikázzuk egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk rátesszük a virslikarikákat, átforgatjuk, majd megszórjuk a lisztel, jól elkeverjük, félre húzzuk és meghintjük az őrölt paprikával.
A virslit a a forrásba lévő leveshez adjuk.
A tejfölt a levesből kivett merőkanálnyi leveslével jól kikeverjük majd a leveshez adjuk , újra hagyjuk felforrni., Ezután már csak a tálalás marad.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss ropogós kenyeret ajánlhatunk hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.14 16:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kelkáposztát vékony, vöröshagymát finomra, finomra vágott, felaprított kelkáposztát, káposztát félpuhára, káposzta felöntjük, kívánt mennyiségű, virslit felkarikázzuk, serpenyőben kevés, őrölt paprikával, levesből kivett, leveshez adjuk, tálalás marad, fokhagymagerezd, virslikarikákat, megdinszteljük, megkevergetjük, felkarikázzuk, merőkanálnyi, vöröshagymát, kelkáposztát, majoránnával, kelkáposztát, tyúkhúsleves, ételízesítőt, leveskockát, belenyomjuk, átforgatjuk, forrósítunk, kelkáposzta, ajánlhatunk, serpenyőben, felaprított, beletesszük, vöröshagyma, Beletesszük, fokhagymát, majoránnát, megszórjuk, kelkáposzta, knorr tyúkhúsleves kocka, majoránna, evőkanál liszt, vöröshagyma, virsli, kiskanál piros paprika, fokhagymagerezd, bors kömény, olaj, doboz tejföl,
|
|
|
|
|