Fogás: köret, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és petrezselymet. A fűszerekkel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.
Közben a kenyeret (zsemlét) vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk, és szétmorzsáljuk. Jól összegyurmázzuk a tojással,őrölt pirospaprikával és a fenti raguval. Ha híg lenne, zsemlemorzsát szórjunk hozzá. Ha nem elég sós, utánasózzuk.
Megfelelő méretű hőálló zsákba tesszük és forrásban levő vízbe
lassan megfőzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha készre főtt a töltike, kivesszük a zsákból, és hagyjuk kihűlni.Hidegen szeleteljük.
A leveshúsokkal, a zöldségekkel, a levestésztával együtt tálaljuk a húsleveshez.
(Ha melegen az őzgerincformába rakjuk akkor átveszi a formáját a bordázatát és mutatósabbá válik.)
|
|
|
|
1 komment
|
18 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.11 07:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
vzsuzsa64 |
2012.01.12. 09:10 (#1) |
|
 |
Szoktam tenni bele egy kis szódabikarbónát , pici olajat ,a csirkemáj helyett kenőmájassal is finom. |
| |
|
|
|
apróra vágott, fűszerekkel megszórva, fenti raguval, levestésztával együtt, őzgerincformába rakjuk, zöldpetrezselyem, őzgerincformába, összegyurmázzuk, pirospaprikával, szétmorzsáljuk, megdinszteljük, levestésztával, petrezselymet, zsemlemorzsát, leveshúsokkal, pirospaprika, vöröshagymát, zöldségekkel, utánasózzuk, kicsavarjuk, húsleveshez, megáztatjuk, fűszerekkel, mutatósabbá, vöröshagyma, szeleteljük, bordázatát, csirkemáj, forrásban, megfőzzük, majoranna, szikkadt kenyér vagy zsemle, csirkemáj szív nélkül, vöröshagyma, csokor zöldpetrezselyem, egész tojás, bors, őrölt pirospaprika, majoranna,
|
|
|
|
|