Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos kacsaragu leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg kacsacomb
» ízlés szerint só,bors
» 15 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg vöröshagyma
» 5dkg fokhagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» csipet tárkony
» 30 dkg sárgarépa
» 10 dkg zeller
» 20 dkg fehérrépa
» 3 dl tejszín
» 2 dl tejföl
» Levesbetéthez:
» 1 csokor metélőhagyma
» csipet tárkony
» 1 szál zellerzöld
» csipet
» 10 dkg liszt
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Lépés 1

A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben pirítani kezdjük. Mikor kezd kiolvadni a zsírja, hozzáadjuk a kacsahájat, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt egy tálban félretesszük.

Lépés 2

A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az őrölt borsot, a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt, és átforgatjuk az egészet.

Lépés 3

Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.

Lépés 4

Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsa töpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zeller zöldet összekeverjük, sóval és metélőhagymával ízesítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a ledarált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.

Lépés 5

A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 2 ember kedveli feviroza
2015.06.26 10:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsacombról lehúzzuk, háját apróra, húsát kockára, füstölt szalonnát, egészet aranyszínűre, tálban félretesszük, zsíron megfonnyasztjuk, apróra vágott, préselt fokhagymát, őrölt borsot, finomra szeletelt, kockára vágott, megpirított szalonnát, kacsa töpörtyűt, ledarált szalonnát, forró levesbe, levest frissen, petrezselyemzöld, megfonnyasztjuk, metélőhagymával, kacsatöpörtyűt, összekeverjük, Levesbetéthez, belekeverjük, megborsozzuk, levesbetétet, vöröshagymát, félretesszük, aranyszínűre, metélőhagyma, kacsacombról, átforgatjuk, szeleteljük, vöröshagyma, keletkezett, elkészítjük, megpirított, serpenyőben, kacsahájat, hozzáadjuk, fokhagymát, zellerzöld, hozzáadjuk, kacsacomb, ízlés szerint sóbors, füstölt szalonna, vöröshagyma, 5dkg fokhagyma, csokor petrezselyemzöld, csipet tárkony, sárgarépa, zeller, fehérrépa, tejszín, tejföl, Levesbetéthez, csokor metélőhagyma, csipet tárkony, szál zellerzöld, csipet, liszt, tojás,
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Hússal töltött burgonya gombóc!
2 komment 14 ember kedveli
Erdélyi káposztás libamell
0 komment 1 ember kedveli
Göcseji sertésjava recept
0 komment 1 ember kedveli
Debreceni zöldséges tarhonya.
0 komment 7 ember kedveli
MADÁRTEJ SZELET
2 komment 7 ember kedveli
Sajtos rúd másként
0 komment 14 ember kedveli
Mézes répaturmix
0 komment 2 ember kedveli
Áfonyás túrókrémes torta
0 komment 3 ember kedveli
Aranygaluska muffin
0 komment 3 ember kedveli
Céklasaláta...
0 komment 9 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Bajai halászlé
3 komment 4 ember kedveli
SPORT SZELET
0 komment 1 ember kedveli
Ropogós, kötözött malacpecsenye
1 komment 17 ember kedveli
Almás krémes
2 komment 45 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.