Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát megfőzzük enyhén sós vízben, közben az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. A tojássárgákat összekeverjük a liszttel és a vajjal, utána beleöntjük a felfutott élesztőt. Ha a krumpli megfőtt, összetörjük krumplinyomóval, sózzuk.
Jól összedolgozzuk, majd 1 órán át meleg helyen pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy erre megfelelő pohárral kiszaggatjuk.
Utána forró olajban kisütjük mindkét oldalát aranybarnára. Fokhagymás tejföllel és zöldségekkel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Remek vendégváró, és mutatós is.
|
|
|
|
2 komment
|
20 ember kedveli
|
brezdergott
2012.01.30 12:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
nagyi01 |
2012.03.25. 12:20 (#2) |
|
 |
És milyen finom téli estéken egy jó nagy bögre tea társaságában csak úgy natúran! |
|
davodijoe |
2012.01.31. 12:13 (#1) |
|
 |
Remek a recept, de én 12%.os tejfölt használtam hozzá. Nem csak olcsóbb, de kevesebb a zsírtartalma is.
D. Joe |
| |
|
|
|
burgonyát megfőzzük, élesztőt megfuttatjuk, langyos cukros, tojássárgákat összekeverjük, felfutott élesztőt, krumpli megfőtt, erre megfelelő, krumplinyomóval, összedolgozzuk, összekeverjük, tojássárgákat, Krumplilángos, aranybarnára, kiszaggatjuk, zöldségekkel, megfuttatjuk, Diszítéshez, összetörjük, pihentetjük, kinyújtjuk, beleöntjük, vendégváró, Fokhagymás, Lisztezett, tejföllel, megfelelő, megfőzzük, felfutott, burgonyát, élesztőt, kisütjük, tetejére, tálaljuk, krumpli, liszt, tojás sárgája, olaj sütéshez, cukor, élesztő,
|
|
|
|
|