Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, kinyújtjuk, és egy magas falú tepsiben félig megsütjük.
Közben elkészítjük a máktölteléket: a mákot a porcukorral, tejjel, rumaromával, reszelt citromhéjjal és a fahéjjal felfőzzük. Ezt rákenjük a linzertésztára, s visszatesszük a sütőbe 10-15 percre.
A tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, sóval, majd vízgőz felett tovább verjük és rákenjük a mákra.
A sütőben még addig sütjük, amíg barnulni nem kezd a teteje. Inkább szárítsuk úgy, hogy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 23x31x8 cm
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.09 11:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta hozzávalóit, magas falú, fahéjjal felfőzzük, sütőbe 10-15, tojásfehérjét habbá, sütő ajtaját, linzertésztára, Máktöltelékhez, visszatesszük, tojásfehérjét, máktölteléket, Összegyúrjuk, tojássárgája, tojásfehérje, citromhéjjal, kitámasztjuk, porcukorral, rumaromával, hozzávalóit, elkészítjük, porcukorral, kinyújtjuk, finomliszt, fakanállal, tésztához, citromhéj, megsütjük, szárítsuk, felfőzzük, porcukor, porcukor, tepsiben, tésztához, finomliszt, margarin, porcukor, tojássárgája, tejföl, sütőpor, vaníliás cukor, Máktöltelékhez, mák, porcukor, tej, rumaroma ízlés szerint, citromhéj ízlés szerint, fahéj, tetejére, tojásfehérje, porcukor, csipet,
|
|
|
|
|