Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőtököt megtisztitjuk (vigyázat!kemény a héja).Majd 2-3 cm oldalú kockákra vágjuk. A beléből a magokat kivesszük, majd a belét is a feldarabolt anyaghoz adjuk. A vízet vegetával alaplévé forraljuk. A kissé kihűtött lébe tesszük a tejet, a tejszínt. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát is apróra zúzzuk, majd a darabolt tökkel összekeverjük. A csipetnyi pirospaprikát és kristálycukrot is. Mindezt belehelyezzük az előbbi lé-egyvelegbe, jól elkeverjük, majd tűzre raljuk. Kis melegedés után hozzáöntjük a fehér bort, majd belereszeljük a szerecsendiót. Elkeverjük és hagyjuk, hogy puhár főjjön a tök. Ekkor, ízlés szerint tehetünk bele sót.leturmixoljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Pirított tökmagot szórhatunk tálaláskor a tányérba mert leves tetejére. De, fogyasztható krutonnal is. Jó melegen, de én szícesen iszom leveses csészéből az ebéd után megmaradt, és hűtőbe helyezett, ott már lehült állapotában is.
Jó étbágyat!
(Fontos!A tök héja nagyon kemény!Eltávolításakor ügyeljünk kezünkre!)
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
hogyu
2013.03.22 17:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőtököt megtisztitjuk, magokat kivesszük, feldarabolt anyaghoz, vízet vegetával, kissé kihűtött, hagymát apró, darabolt tökkel, csipetnyi pirospaprikát, előbbi lé-egyvelegbe, fehér bort, tányérba mert, ebéd után, Eltávolításakor, kristálycukrot, összekeverjük, megtisztitjuk, belehelyezzük, belereszeljük, leturmixoljuk, szerecsendiót, kristálycukor, pirospaprikát, pirospaprika, szerecsendió, fogyasztható, állapotában, feldarabolt, hozzáöntjük, vöröshagyma, főzőtejszín, egyvelegbe, kávéskanál, fokhagymát, tálaláskor, elkeverjük, Elkeverjük, szórhatunk, krémleves, sütőtök, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, liter, főzőtejszín, kávéskanál vegeta, száraz fehér, szerecsendió, csipetnyi kristálycukor, csipetnyi, liter,
|
|
|
|
|