Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Kivajazunk egy nagyobb jénai tálat.Összekeverjük a mákot, a 15 dkg cukrot és a fahéjat.Kirakunk egy sor kiflit, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.Beborítjuk egy jó adag mákos cukorral.Rápötyögtetünk egy pár kanál lekvárt.
Erre pakolunk egy sor kiflit, meglocsoljuk a vajjal, mákkal borítjuk be, és megint jön a lekvár. Így folytatjuk, amíg a jénai tele nem lesz, kiflinek kell a tetején lenni.Most egy tálban elkeverjük a tojást, az 1 bögre cukrot, tejet, és a vaníliát. Ezt lassan a kiflik tetejére öntjük, várunk 10 percet, amíg megszívja magát.Jó alaposan meglocsoljuk a vajjal és betoljuk az előmelegített sütőbe 200 C fokra.
Kb. félidőben 220-ra emeljük a hőmérsékletet, és pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlatos másnapos kiflit használni, mivel az jobban beszívja a folyadékot, mint a friss. Belül puha, kívül ropogós.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.13 22:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb jénai, jénai tele, tetején lenni, tálban elkeverjük, kiflik tetejére, előmelegített sütőbe, jobban beszívja, Rápötyögtetünk, hőmérsékletet, Összekeverjük, előmelegített, meglocsoljuk, meglocsoljuk, koncentrátum, meglocsoljuk, olvasztott, folytatjuk, Beborítjuk, olvasztott, folyadékot, elkeverjük, Kivajazunk, rakottasan, használni, Ajánlatos, megszívja, Mákosguba, félidőben, karikára, Kirakunk, vaníliát, beszívja, kiflinek, kifli cm-es karikára vágva, darált, cukor, vanília koncentrátum, bögre cukor, fahéj, lekvár, olvasztott, tojás,
|
|
|
|
|
Hercli
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
|
|
|
|
|