Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almákat félbevágjuk,kimagozzuk,maj d felszeleteljük.
Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket,majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi.
3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesitjük a vizet.
Kb 2 percig főzzűk, vigyázva, hogy ne törjenek szét,de meg is puhuljanak kissé.
Lecsöpögtetjük,ha kész van.
Közben a tésztalapot kinyújtjuk,megkenjük olvasztott vajjal,megszórjuk cukor és fahéj keverékével,és pizzaszeletelővel kb 3 centis csíkokra vágjuk.Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára,majd feltekerjük kicsit szorosan.180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lekvárral forrón vékonyan megkenjük,tálaláskor kis porcukorral megszórjuk.
|
|
|
|
1 komment
|
17 ember kedveli
|
juca64
2015.08.27 21:52
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
kormoska2014 |
2015.09.03. 20:53 (#1) |
|
|
Jól néz ki!!! Ezt biztos elfogom készíteni!! |
| |
|
|
|
almákat félbevágjuk, tésztalapot kinyújtjuk, almaszeleteket ráfektetjük, almaszeleteket, Lecsöpögtetjük, felszeleteljük, meglocsoljuk, porcukorral, keverékével, félbevágjuk, ráfektetjük, tésztalapot, feltekerjük, szeleteket, kinyújtjuk, kimagozzuk, puhuljanak, feltesszük, olvasztott, megszórjuk, megszórjuk, tálaláskor, megkenjük, ízesitjük, megkenjük, Almarózsa, citrommal, Lekvárral, cukorral, csomag leveles tészta, alma, cukor, fahéj őrölt, citrom, lekvár dzsem,
|
|
|
|
|