Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kínai csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg csirkemell
» 40 dkg ananászkonzerv
» 3 evőkanál olaj
» 3 cl vodka
» 6 cl szójamártás(szójaszósz)
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 késhegynyi tört ánizsmag
» őrölt gyömbér, reszelt szerecsendió
» szárított őrölt narancshéj
» 1 késhegynyi fahéj
» 1 késhegynyi kínai ötfűszer keverék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először lebőrözzük és kicsontozzuk a csirkemelleket, ezt követőn fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb szeletelni. Ezután a húst rostjaira merőlegesen gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és a szójamártás, a vodka, a tört fokhagyma és az ötféle fűszerkeverékkel összekeverjük.
Legalább 2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután majd egy serpenyőben felforrósított olajba öntjük.
Erős lángon 4-5 percig sütjük, ezután rakjuk bele a lecsepegtetett, kockákra vágott ananász befőttet, és ezzel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön.
Húsleves kockával ízesített vízben főtt rizzsel tálaljuk, de még jobb, ha áztatott mazsolát vagy lehéjazott mandulát is keverünk a rizs közé.

Megjegyzés / tipp:


Én WOK-ban szoktam elkészíteni. A fűszereket nagyobb áruházban is meglehet vásárolni. Elkészítése nem igényel sok
időt, a húst előre be lehet pácolni, a köretet a hús sütése előtt
elszoktam készíteni.
A csirkemell csontját lefagyasztom és levesekhez szoktam felhasználni.
0 komment 5 ember kedveli ditke49
2013.09.11 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst rostjaira, tört fokhagyma, ötféle fűszerkeverékkel, ízek összeérjenek, rizs közé, fűszereket nagyobb, húst előre, csirkemell csontját, fűszerkeverékkel, lecsepegtetett, ananászkonzerv, megdermedjenek, csirkemelleket, felforrósított, összekeverjük, gyufaszálnyi, kicsontozzuk, összeérjenek, szerecsendió, lefagyasztom, felhasználni, Elkészítése, merőlegesen, szójamártás, elkészíteni, serpenyőben, szójamártás, fűszereket, szójaszósz, levesekhez, lebőrözzük, csirkemell, csirkemell, szeletelni, csirkemell, ananászkonzerv, evőkanál olaj, vodka, szójamártás szójaszósz, gerezd fokhagyma, késhegynyi tört ánizsmag, szárított őrölt narancshéj, késhegynyi fahéj,
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
Burgonyakrémleves joghurtosan
0 komment 2 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal.
0 komment 5 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Bigos !
1 komment 20 ember kedveli
Tekercses burgonyás pogácsa!
0 komment 15 ember kedveli
Roston szűzpecsenye édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Narancskrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Meggykrémleves őszibarackkal
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszkrémes muffin
0 komment 1 ember kedveli
Kekszes almás sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Túrókrémes piskótatekercs
1 komment 12 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
0 komment 12 ember kedveli
Szederkrémleves...
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.