Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kínai csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg csirkemell
» 40 dkg ananászkonzerv
» 3 evőkanál olaj
» 3 cl vodka
» 6 cl szójamártás(szójaszósz)
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 késhegynyi tört ánizsmag
» őrölt gyömbér, reszelt szerecsendió
» szárított őrölt narancshéj
» 1 késhegynyi fahéj
» 1 késhegynyi kínai ötfűszer keverék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először lebőrözzük és kicsontozzuk a csirkemelleket, ezt követőn fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb szeletelni. Ezután a húst rostjaira merőlegesen gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és a szójamártás, a vodka, a tört fokhagyma és az ötféle fűszerkeverékkel összekeverjük.
Legalább 2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután majd egy serpenyőben felforrósított olajba öntjük.
Erős lángon 4-5 percig sütjük, ezután rakjuk bele a lecsepegtetett, kockákra vágott ananász befőttet, és ezzel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön.
Húsleves kockával ízesített vízben főtt rizzsel tálaljuk, de még jobb, ha áztatott mazsolát vagy lehéjazott mandulát is keverünk a rizs közé.

Megjegyzés / tipp:


Én WOK-ban szoktam elkészíteni. A fűszereket nagyobb áruházban is meglehet vásárolni. Elkészítése nem igényel sok
időt, a húst előre be lehet pácolni, a köretet a hús sütése előtt
elszoktam készíteni.
A csirkemell csontját lefagyasztom és levesekhez szoktam felhasználni.
0 komment 5 ember kedveli ditke49
2013.09.11 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst rostjaira, tört fokhagyma, ötféle fűszerkeverékkel, ízek összeérjenek, rizs közé, fűszereket nagyobb, húst előre, csirkemell csontját, fűszerkeverékkel, lecsepegtetett, ananászkonzerv, megdermedjenek, csirkemelleket, felforrósított, összekeverjük, gyufaszálnyi, kicsontozzuk, összeérjenek, szerecsendió, lefagyasztom, felhasználni, Elkészítése, merőlegesen, szójamártás, elkészíteni, serpenyőben, szójamártás, fűszereket, szójaszósz, levesekhez, lebőrözzük, csirkemell, csirkemell, szeletelni, csirkemell, ananászkonzerv, evőkanál olaj, vodka, szójamártás szójaszósz, gerezd fokhagyma, késhegynyi tört ánizsmag, szárított őrölt narancshéj, késhegynyi fahéj,
Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival
0 komment 4 ember kedveli
Citromos sertésszelet
0 komment 3 ember kedveli
Bújtatott fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Diós-mézes kocka
0 komment 6 ember kedveli
Lábtörlő
0 komment 6 ember kedveli
Töltött patisszon...
0 komment 4 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Medvehagymás csirkemell tekercs!
0 komment 10 ember kedveli
Forró csoki
0 komment 10 ember kedveli
Batyus leves
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséglekvár vegeta helyett.
1 komment 18 ember kedveli
Gombás-tejfölös borsos tokány
0 komment 10 ember kedveli
Nyári álom, sütés nélkül
0 komment 12 ember kedveli
Szalámis-sajtos tekercs
0 komment 4 ember kedveli
Halászlé
5 komment 6 ember kedveli
Tiroli mártás
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.