Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kínai csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg csirkemell
» 40 dkg ananászkonzerv
» 3 evőkanál olaj
» 3 cl vodka
» 6 cl szójamártás(szójaszósz)
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 késhegynyi tört ánizsmag
» őrölt gyömbér, reszelt szerecsendió
» szárított őrölt narancshéj
» 1 késhegynyi fahéj
» 1 késhegynyi kínai ötfűszer keverék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először lebőrözzük és kicsontozzuk a csirkemelleket, ezt követőn fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb szeletelni. Ezután a húst rostjaira merőlegesen gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és a szójamártás, a vodka, a tört fokhagyma és az ötféle fűszerkeverékkel összekeverjük.
Legalább 2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Ezután majd egy serpenyőben felforrósított olajba öntjük.
Erős lángon 4-5 percig sütjük, ezután rakjuk bele a lecsepegtetett, kockákra vágott ananász befőttet, és ezzel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön.
Húsleves kockával ízesített vízben főtt rizzsel tálaljuk, de még jobb, ha áztatott mazsolát vagy lehéjazott mandulát is keverünk a rizs közé.

Megjegyzés / tipp:


Én WOK-ban szoktam elkészíteni. A fűszereket nagyobb áruházban is meglehet vásárolni. Elkészítése nem igényel sok
időt, a húst előre be lehet pácolni, a köretet a hús sütése előtt
elszoktam készíteni.
A csirkemell csontját lefagyasztom és levesekhez szoktam felhasználni.
0 komment 5 ember kedveli ditke49
2013.09.11 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst rostjaira, tört fokhagyma, ötféle fűszerkeverékkel, ízek összeérjenek, rizs közé, fűszereket nagyobb, húst előre, csirkemell csontját, fűszerkeverékkel, lecsepegtetett, ananászkonzerv, megdermedjenek, csirkemelleket, felforrósított, összekeverjük, gyufaszálnyi, kicsontozzuk, összeérjenek, szerecsendió, lefagyasztom, felhasználni, Elkészítése, merőlegesen, szójamártás, elkészíteni, serpenyőben, szójamártás, fűszereket, szójaszósz, levesekhez, lebőrözzük, csirkemell, csirkemell, szeletelni, csirkemell, ananászkonzerv, evőkanál olaj, vodka, szójamártás szójaszósz, gerezd fokhagyma, késhegynyi tört ánizsmag, szárított őrölt narancshéj, késhegynyi fahéj,
Darált húsos saslik
0 komment 3 ember kedveli
Finom forralt bor
1 komment 5 ember kedveli
Sáfrányos zöldségleves
0 komment 10 ember kedveli
Kókuszos felhő
0 komment 1 ember kedveli
Erdélyi lucskoskáposzta
0 komment 3 ember kedveli
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Duplán citromos keksz !
0 komment 4 ember kedveli
Almarózsa
1 komment 17 ember kedveli
Kápia paprika-padlizsánpüré
0 komment 4 ember kedveli
Kosárka a Nagymamámtól
0 komment 2 ember kedveli
Diós meggyes tallér !
1 komment 12 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Tárkonyos csirkeleves
0 komment 2 ember kedveli
Céklafőzelék almával-burgonyával
2 komment 12 ember kedveli
Madártej...
0 komment 13 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.