Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először lebőrözzük és kicsontozzuk a csirkemelleket, ezt követőn fél órára hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek, így könnyebb szeletelni. Ezután a húst rostjaira merőlegesen gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és a szójamártás, a vodka, a tört fokhagyma és az ötféle fűszerkeverékkel összekeverjük.
Legalább 2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Ezután majd egy serpenyőben felforrósított olajba öntjük.
Erős lángon 4-5 percig sütjük, ezután rakjuk bele a lecsepegtetett, kockákra vágott ananász befőttet, és ezzel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön.
Húsleves kockával ízesített vízben főtt rizzsel tálaljuk, de még jobb, ha áztatott mazsolát vagy lehéjazott mandulát is keverünk a rizs közé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én WOK-ban szoktam elkészíteni. A fűszereket nagyobb áruházban is meglehet vásárolni. Elkészítése nem igényel sok
időt, a húst előre be lehet pácolni, a köretet a hús sütése előtt
elszoktam készíteni.
A csirkemell csontját lefagyasztom és levesekhez szoktam felhasználni.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ditke49
2013.09.11 13:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst rostjaira, tört fokhagyma, ötféle fűszerkeverékkel, ízek összeérjenek, rizs közé, fűszereket nagyobb, húst előre, csirkemell csontját, fűszerkeverékkel, lecsepegtetett, ananászkonzerv, megdermedjenek, csirkemelleket, felforrósított, összekeverjük, gyufaszálnyi, kicsontozzuk, összeérjenek, szerecsendió, lefagyasztom, felhasználni, Elkészítése, merőlegesen, szójamártás, elkészíteni, serpenyőben, szójamártás, fűszereket, szójaszósz, levesekhez, lebőrözzük, csirkemell, csirkemell, szeletelni, csirkemell, ananászkonzerv, evőkanál olaj, vodka, szójamártás szójaszósz, gerezd fokhagyma, késhegynyi tört ánizsmag, szárított őrölt narancshéj, késhegynyi fahéj,
|
|
|
|
|
Sünik
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
|
|
|
|
|