Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét először átválogatjuk, a rossz szemeket kiszedjük belőle, majd jól átmossuk, és beáztatjuk. Nagyjából 2-3 órán át hagyjuk ázni. Az áztatás után a lencsét leszűrjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy lábasban olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük nagyjából 1 liter vízzel. Az összenyomott fokhagymákat is beletesszük, és a babérlevelet, a sót és a borsot is. Ezután lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megpuhult, akkor a lencsét egy szűrőn áttörjük, vagy turmixgépben pépesítjük. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a mustárt, és újra felforraljuk, majd leszűrjük. A füstölt sajtot kockákra vágjuk, és sütőben megpirítjuk. Majd közvetlenül a tálalás előtt tesszük bele a tányérba kimert levesbe.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Újévkor is ideális ez a leves, hogy sok pénzünk legyen!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
lilagondolatok
2016.03.06 21:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lencsét először, rossz szemeket, áztatás után, lencsét leszűrjük, vöröshagymát finomra, lábasban olajon, összenyomott fokhagymákat, szűrőn áttörjük, füstölt sajtot, tálalás előtt, tányérba kimert, turmixgépben, babérlevelet, vöröshagymát, összenyomott, átválogatjuk, fokhagymákat, felforraljuk, vöröshagyma, megpirítjuk, megpirítjuk, lencseleves, beletesszük, közvetlenül, pépesítjük, hozzáadjuk, babérlevél, beáztatjuk, Nagyjából, kiszedjük, leszűrjük, megpuhult, fokhagyma, leszűrjük, felöntjük, nagyjából, átmossuk, kisebb fokhagyma, evőkanál mustár, tejszín, darab vöröshagyma, gramm füstölt gouda sajt, gramm lencse, bors babérlevél,
|
|
|
|
|
Saslik
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|