Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Áfonyás charlotte recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Piskótához:
» 6 tojás
» 12 dkg piskótához való liszt
» 12 dkg xilit
» 1 tk sütőpor
» áfonyalekvár
» Töltelékhez:
» 10 dkg xilit
» 50 dkg túró
» 1 csomag zselatn
» 4 dl tejszín
» 25 dkg aszalt áfonya
» 1 dl áfonyalé
» 1 tk.vanília aroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először megsütjük a piskótát Az egész tojásokat habosra keverjük a xilittel,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük a masszát és készre sütjük.tűpróbával ellenőrizzük..Mikor megsült ,egy kicsi nyírkos konyharuhába felcsavarjuk,és hagyjuk kihűlni A kihűlt piskótát áfonya lekvárral megkenjük feltekerjük és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk kihűlni.A tejszínt kemény habbá verjük.A túrót összekeverjük axilittel,,a vanília aromával a kihűlt zselatinnal és óvatosan a tejszínt és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.Egy kb. 1,6 l gömbölyű aljú tálat folpackkal kibéleljük,ebbe szorosan egymásmellé helyezzük a tekercseket,majd ebbe töltjük a krémet és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát míg a zselatinos krém megköt, ekkor óvatosan kiborítjuk a formából és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.19 07:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész tojásokat, sütőporral elkevert, kicsi nyírkos, kihűlt piskótát, zselatint elkészítjük, tejszínt kemény, túrót összekeverjük, vanília aromával, kihűlt zselatinnal, zselatinos krém, összekeverjük, beleforgatjuk, felcsavarjuk, konyharuhába, Sütőpapirral, ellenőrizzük, áfonyalekvár, díszíthetjük, zselatinnal, elkészítjük, feltekerjük, piskótákkal, Töltelékhez, áfonyalével, tekercseket, egymásmellé, Piskótához, beborítjuk, tűpróbával, zselatinos, hozzáadjuk, sütőporral, kibéleljük, szeletekre, folpackkal, piskótához, Piskótához, tojás, piskótához való liszt, xilit, sütőpor, áfonyalekvár, Töltelékhez, xilit, túró, csomag zselatn, tejszín, aszalt áfonya, áfonyalé, vanília aroma,
Sonkás bejgli
0 komment 2 ember kedveli
Pulykahúsos egytálétel paradicsommal és fehér babbal
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos-húsos burgonyaszeletek
0 komment 5 ember kedveli
Almás paradiso !
0 komment 7 ember kedveli
Almakorong alatt sült csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Húsos tészta
0 komment 74 ember kedveli
Babgulyás
2 komment 8 ember kedveli
Almafelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Piskóta
0 komment 1 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
EPERFAGYLALT FAGYIGÉP NÉLKÜL
0 komment 7 ember kedveli
Cékla leves
0 komment 5 ember kedveli
Hideg cukkinikrémleves
0 komment 5 ember kedveli
Édes-savanyú kínai csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Krumplis pogácsa
2 komment 12 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.