Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először megsütjük a piskótát Az egész tojásokat habosra keverjük a xilittel,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük a masszát és készre sütjük.tűpróbával ellenőrizzük..Mikor megsült ,egy kicsi nyírkos konyharuhába felcsavarjuk,és hagyjuk kihűlni A kihűlt piskótát áfonya lekvárral megkenjük feltekerjük és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk kihűlni.A tejszínt kemény habbá verjük.A túrót összekeverjük axilittel,,a vanília aromával a kihűlt zselatinnal és óvatosan a tejszínt és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.Egy kb. 1,6 l gömbölyű aljú tálat folpackkal kibéleljük,ebbe szorosan egymásmellé helyezzük a tekercseket,majd ebbe töltjük a krémet és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát míg a zselatinos krém megköt, ekkor óvatosan kiborítjuk a formából és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.19 07:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
egész tojásokat, sütőporral elkevert, kicsi nyírkos, kihűlt piskótát, zselatint elkészítjük, tejszínt kemény, túrót összekeverjük, vanília aromával, kihűlt zselatinnal, zselatinos krém, összekeverjük, beleforgatjuk, felcsavarjuk, konyharuhába, Sütőpapirral, ellenőrizzük, áfonyalekvár, díszíthetjük, zselatinnal, elkészítjük, feltekerjük, piskótákkal, Töltelékhez, áfonyalével, tekercseket, egymásmellé, Piskótához, beborítjuk, tűpróbával, zselatinos, hozzáadjuk, sütőporral, kibéleljük, szeletekre, folpackkal, piskótához, Piskótához, tojás, piskótához való liszt, xilit, sütőpor, áfonyalekvár, Töltelékhez, xilit, túró, csomag zselatn, tejszín, aszalt áfonya, áfonyalé, vanília aroma,
|
|
|
|
|