Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Áfonyás charlotte recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Piskótához:
» 6 tojás
» 12 dkg piskótához való liszt
» 12 dkg xilit
» 1 tk sütőpor
» áfonyalekvár
» Töltelékhez:
» 10 dkg xilit
» 50 dkg túró
» 1 csomag zselatn
» 4 dl tejszín
» 25 dkg aszalt áfonya
» 1 dl áfonyalé
» 1 tk.vanília aroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először megsütjük a piskótát Az egész tojásokat habosra keverjük a xilittel,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük a masszát és készre sütjük.tűpróbával ellenőrizzük..Mikor megsült ,egy kicsi nyírkos konyharuhába felcsavarjuk,és hagyjuk kihűlni A kihűlt piskótát áfonya lekvárral megkenjük feltekerjük és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.A zselatint elkészítjük az áfonyalével és hagyjuk kihűlni.A tejszínt kemény habbá verjük.A túrót összekeverjük axilittel,,a vanília aromával a kihűlt zselatinnal és óvatosan a tejszínt és a gyümölcsöt is beleforgatjuk.Egy kb. 1,6 l gömbölyű aljú tálat folpackkal kibéleljük,ebbe szorosan egymásmellé helyezzük a tekercseket,majd ebbe töltjük a krémet és a tetejét is beborítjuk piskótákkal.Hűtőbe tesszük minimum 6-8 órát míg a zselatinos krém megköt, ekkor óvatosan kiborítjuk a formából és díszíthetjük, de így is nagyon mutatós tortánk lesz.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.19 07:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész tojásokat, sütőporral elkevert, kicsi nyírkos, kihűlt piskótát, zselatint elkészítjük, tejszínt kemény, túrót összekeverjük, vanília aromával, kihűlt zselatinnal, zselatinos krém, összekeverjük, beleforgatjuk, felcsavarjuk, konyharuhába, Sütőpapirral, ellenőrizzük, áfonyalekvár, díszíthetjük, zselatinnal, elkészítjük, feltekerjük, piskótákkal, Töltelékhez, áfonyalével, tekercseket, egymásmellé, Piskótához, beborítjuk, tűpróbával, zselatinos, hozzáadjuk, sütőporral, kibéleljük, szeletekre, folpackkal, piskótához, Piskótához, tojás, piskótához való liszt, xilit, sütőpor, áfonyalekvár, Töltelékhez, xilit, túró, csomag zselatn, tejszín, aszalt áfonya, áfonyalé, vanília aroma,
Almás pite (paleo)
2 komment 3 ember kedveli
Juhtúros pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
halas spagetti
0 komment 3 ember kedveli
Kovász
1 komment 19 ember kedveli
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
0 komment 3 ember kedveli
Sertéskocsonya
0 komment 7 ember kedveli
Jénaiban sült csirkeszárny
0 komment 13 ember kedveli
Darálthúsból-Pásztor pite
0 komment 2 ember kedveli
Olajbogyós csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Diós kekszgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Töltött cukkini-vegáknak-
0 komment 2 ember kedveli
Sós kifli variációk
0 komment 5 ember kedveli
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
Sajtos roló
0 komment 2 ember kedveli
Olaszos burgonyaleves
0 komment 5 ember kedveli
Képviselő fánk
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.