Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).
Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sok krémes süti mellett kitűnő és finom kiegészítő.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
isti53
2012.03.01 06:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
diót durvára, citromot alaposan, sütőt 180-200, vajat habosra, kicsivel több, kissé felvert, közepébe lyukat, formázhatónak, tojásfehérje, baracklekvár, beledolgozni, kiszaggatunk, tojássárgája, bekapcsolni, porcukorral, kiegészítő, Boszorkány, kráterekbe, részletben, ujjheggyel, összevágni, lereszelni, hozzáadni, Kivesszük, egyenként, egymáshoz, fehérjébe, formáljuk, tésztának, forgatjuk, citromhéj, savanykás, melegében, citrom, lágy vagy margarin, porcukor, liszt, tojássárgája, tojásfehérje, baracklekvár,
|
|
|
|
|