Fogás: köret, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl langyos vízben, keverjük el a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel. A magvakat durván vagdaljuk fel.
A maradék lisztet, csipetnyi sót, borsot és az áttört burgonyát, a magvakat tegyük egy nagy tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is öntse hozzá, és kevés langyos víz hozzáadásával a tésztát alaposan dolgozzuk ki, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, takarjuk le és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára nem dagad.
Ha megkelt a massza, az edényben kicsit gyúrjuk át, majd még 5 percig pihentessük. Forrósítsuk fel az olajat (nem túl forróra), kanállal szaggassuk bele a masszát és süssük pirosra (3-5 perc alatt, a mérettől függően). Szedjük szalvétára, hogy felitassa az olajat.
A mártáshoz keverjük simára a tejfölt a fokhagymával, a petrezselyemmel, a sajtkrémmel és kínáljuk a fánk mellé.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiváló így önállóan is, de nagyszerű sültekhez, de legfőképpen kacsához!
|
|
|
|
2 komment
|
7 ember kedveli
|
cocco
2012.02.19 09:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
cocco |
2012.02.26. 03:03 (#2) |
|
 |
próbáld ki tényleg nagyon ízletes, és egészségedre ..-) |
|
omanyi |
2012.02.25. 11:43 (#1) |
|
 |
Nagyon tetszik az az ízvilága.Jól néz ki ki fogom próbálni. |
| |
|
|
|
élesztőt morzsoljuk, langyos tejjel, magvakat durván, maradék lisztet, áttört burgonyát, magvakat tegyük, nagy tálba, tésztát alaposan, edényben kicsit, mérettől függően, mártáshoz keverjük, fánk mellé, petrezselyemmel, hozzáadásával, fokhagymával, petrezselyem, legfőképpen, sajtkrémmel, pihentessük, Forrósítsuk, krumplifánk, napraforgó, kelesztjük, szaggassuk, tisztított, morzsoljuk, szalvétára, vagdaljuk, nagyszerű, csipetnyi, fokhagyma, felitassa, duplájára, sültekhez, mártáshoz, futtassuk, burgonyát, dolgozzuk, darabhoz25 élesztő, cukor, liszt, tisztított tökmag napraforgó, héjában főtt áttört burgonya, olaj, mártáshoz tejföl, gerezd fokhagyma, vágott petrezselyem, tubus füstölt sajt-krém,
|
|
|
|
|