Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fahéjjal összeforgatom. A tojásokat a kétféle cukorral fehéredésig keverem, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc.
A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát hozzáadom, simára dolgozom, majd a lisztes keverékkel összegyúrom. A masszából lisztezett kézzel 40 darab, nagyjából 2 dkg-os kis gombócot formálok és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Meglisztezett tenyerünkkel ellapítom, tetejüket felvert tojással lekenem. A tetejére szánt mogyorót és mandulát mazsolányi darabokra vágom és a kekszekre szórom.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 8-10 perc alatt megsütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon fincsi!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szilnora
2014.08.31 13:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fahéjjal összeforgatom, kétféle cukorral, lisztes keverékkel, masszából lisztezett, tetejére szánt, kekszekre szórom, közepesnél kicsit, Gyermekcsemege, összeforgatom, Előmelegített, kristálycukor, Meglisztezett, sütőpapírral, hőmérsékletű, tenyerünkkel, légkeveréses, összegyúrom, fehéredésig, finomliszt, keverékkel, közepesnél, habverővel, lisztezett, elektromos, sütőporral, mazsolányi, tojásokat, maximális, nagyjából, darabokra, kekszekre, tetejüket, ellapítom, finomliszt, kiskanál sütőpor, evőkanál kakaópor, csipet, csipet őrölt fahéj, tojás, barna kristálycukor, csomag vaníliás cukor, Rama margarin,
|
|
|
|
|