Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karajokat kissé kiklopfoljuk, sóval ,borssal, fokhagymával fűszerezzük és meglocsoljuk az olajjal.A kaliforniai paprikát apró darabokra vágjuk.A vajat felolvasztjuk rászórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan hozzáadva sűrűre főzzük. A karfiolt rózsáira szedve sózott vízben leforrázzuk és jól lecsepegtetjük, Ha kissé lehűlt a paprikával, petrezselyemmel reszelt sajttal a sűrű besamelbe keverjük.A karajszeleteket mindkét oldalon pirosra sütjük ,egy tepsiben egymás mellé fektetjük.Egyenletesen ráhalmozzuk a karfiolt és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Gombás rizzsel tálaljuk és a tepsiben maradt szafttal meglocsoljuk!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki nem szereti a karfiolt, kelbimbóval is nagyon jó!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
ibicimama
2013.11.21 14:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karajokat kissé, kaliforniai paprikát, vajat felolvasztjuk, tejet fokozatosan, karfiolt rózsáira, sűrű besamelbe, karajszeleteket mindkét, tepsiben egymás, tepsiben maradt, petrezselyemmel, karajszeleteket, lecsepegtetjük, felolvasztjuk, Egyenletesen, meglocsoljuk, petrezselyem, meglocsoljuk, fokhagymával, kiklopfoljuk, kaliforniai, fűszerezzük, kaliforniai, leforrázzuk, ráhalmozzuk, sertéskaraj, kelbimbóval, fokozatosan, paprikával, Karfiollal, fektetjük, darabokra, rászórjuk, besamelbe, hozzáadva, karajokat, szelet csontos sertéskaraj, őrölt bors gerezd fokhagyma, evőkanál olaj, 3dkg, evőkanál liszt, petrezselyem, füstölt sajt, gombás rizs köretnek,
|
|
|
|
|