Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az anyagokat összekeverjük és megdagasztjuk. (Géppel is lehet 10 perc)Mikor jól kidolgoztuk a tésztát, kétfelé vesszük. Egyikbe beletesszük az egy kanál karobpor és összedolgozzuk. Szép barna tésztát kapunk. Utána kis bucit formálunk mind a kettő színű tésztából.1-1,5-óráig kelesztjük meleg helyen.
Mikor megkelt a tészta még gyengéden összegyúrjuk és mind a kettő bucit, még ketté vesszük. Így lesz négy buci tésztánk. Két barna és két fehér.
Először kinyújtjuk a barna (karobos) tésztát és félretesszük, utána a fehéret és ráhelyezzük a barnát. Mikor megvan, szépen felcsavarjuk, mint a csigát és behelyezzük a kiolajozott tepsibe.
Másik 1-1 bucival is így járunk el és behelyezzük a másik mellé a tepsibe.
Bő olajjal megkenjük és még fél órát langyos helyen kelesztjük. Mikor megkelt előmelegített sütőbe megsütjük. Először magas lángon és utána tartalék lángon sütjük 50-percig.
(Villanytűzhelybe, először 300-ra kapcsolom kb.10-perc, utána 200-ason sütöm 40 percig)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
2 nagy rúd lesz belőle. Vegetáriánusoknak és húsevőknek ajánlom, aki szereti a kalácsot.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
nemarika
2013.10.19 23:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
anyagokat összekeverjük, kettő színű, kettő bucit, kiolajozott tepsibe, másik mellé, Villanytűzhelybe, összedolgozzuk, összekeverjük, megdagasztjuk, előmelegített, félretesszük, összegyúrjuk, felcsavarjuk, beletesszük, mokkáskanál, kidolgoztuk, kiolajozott, behelyezzük, behelyezzük, ráhelyezzük, kelesztjük, húsevőknek, kinyújtjuk, kelesztjük, fehérliszt, tésztából, megkenjük, formálunk, megsütjük, búzaliszt, anyagokat, fehérliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, élesztő, cukor, langyos, olaj, Kicsi mokkáskanál,
|
|
|
|
|