Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás zserbó. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tészta: 3 db tojás
» 50 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 1,5 dl tej
» 3 dkg élesztő
» csipetnyi
» Töltelék: 70 dkg alma
» 25 dkg darált dió
» 15 dkg porcukor
» 20 dkg sárgabaracklekvár
» Máz: 10 dkg vaj
» 3 evőkanál kakaópor
» 2 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át, pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
Végül a tetején elsimítjuk a csokimázat.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 17 ember kedveli haaapci
2012.09.27 10:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt kevés, sóval elkevert, vajjal elmorzsoljuk, felvert tojást, megfuttatott élesztőt, maradék tejjel, tésztából három, almát megmossuk, porcukorral elkevert, egyik cipót, lekvár felével, töltelék felét, másik kinyújtott, maradék lekvárral, harmadik lapot, tetején elsimítjuk, előmelegített, megszurkáljuk, elegyengetjük, hőmérsékleten, összekeverjük, lenyomkodjuk, kilisztezett, megfuttatjuk, megfuttatott, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, meghámozzuk, Ráfektetjük, lereszeljük, pihentetjük, töltelékkel, ráhalmozzuk, ráhelyezzük, porcukorral, nagyságúra, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, csokimázat, elsimítjuk, kinyújtott, lekvárral, Tészta tojás, liszt, porcukor, élesztő, csipetnyi, Töltelék alma, darált, porcukor, sárgabaracklekvár, evőkanál kakaópor, evőkanál porcukor,
Kelt " kiflicske"
2 komment 36 ember kedveli
Sült csülök tejfölös nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Tojásos húskenyér...
0 komment 20 ember kedveli
Pasta a la carbonara
0 komment 4 ember kedveli
Túrós kókuszgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell currysen
0 komment 4 ember kedveli
Mascarponés csokis brownie!
0 komment 10 ember kedveli
Sült csirkeszárny fűszeres mártással !
1 komment 5 ember kedveli
Göngyölt csirkemell
0 komment 21 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 5 ember kedveli
Bailey's recept I.
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Pizzagolyó
0 komment 8 ember kedveli
Mikrós Mini citromos-túrós szivacspuding
0 komment 5 ember kedveli
Édes-savanyú kínai csirke...
0 komment 6 ember kedveli
Diós, cseresznyés kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.