Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás zserbó. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» Tészta: 3 db tojás
» 50 dkg liszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 1,5 dl tej
» 3 dkg élesztő
» csipetnyi
» Töltelék: 70 dkg alma
» 25 dkg darált dió
» 15 dkg porcukor
» 20 dkg sárgabaracklekvár
» Máz: 10 dkg vaj
» 3 evőkanál kakaópor
» 2 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át, pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
Végül a tetején elsimítjuk a csokimázat.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 17 ember kedveli haaapci
2012.09.27 10:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
élesztőt kevés, sóval elkevert, vajjal elmorzsoljuk, felvert tojást, megfuttatott élesztőt, maradék tejjel, tésztából három, almát megmossuk, porcukorral elkevert, egyik cipót, lekvár felével, töltelék felét, másik kinyújtott, maradék lekvárral, harmadik lapot, tetején elsimítjuk, előmelegített, megszurkáljuk, elegyengetjük, hőmérsékleten, összekeverjük, lenyomkodjuk, kilisztezett, megfuttatjuk, megfuttatott, elmorzsoljuk, összegyúrjuk, meghámozzuk, Ráfektetjük, lereszeljük, pihentetjük, töltelékkel, ráhalmozzuk, ráhelyezzük, porcukorral, nagyságúra, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, csokimázat, elsimítjuk, kinyújtott, lekvárral, Tészta tojás, liszt, porcukor, élesztő, csipetnyi, Töltelék alma, darált, porcukor, sárgabaracklekvár, evőkanál kakaópor, evőkanál porcukor,
Emeletes mákos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás hal ropogós bundában
0 komment 8 ember kedveli
Sztrapacska
0 komment 11 ember kedveli
Diós-mézes kocka
0 komment 6 ember kedveli
Tarhonya leves paprikával
0 komment 6 ember kedveli
Málnás kakaós kevert süti
0 komment 2 ember kedveli
Sajtfánk
0 komment 2 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Húsgombócos karalábéleves
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenyekrémes
1 komment 8 ember kedveli
Saláta tál
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös kakaspörkölt nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés rolád...
0 komment 11 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Profiterol
0 komment 3 ember kedveli
HAGYMATOKÁNY
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.