Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy tálba öntöm a meleg vizet , feloldom benne a cukrot és az élesztőt.
Ez kb: 5 perc alatt megvan.
Adok hozzá egy csipet sót, vajat , majd hozzá adom a tejet is, majd ezután a lisztet , de azt fokozatosan , nem kell egyszerre az egészet beletenni, mindig csak keveset.
Az a lényeg, hogy a tésztának lágynak kell lennie, inkább egy kicsit ragadós legyen, az a jó.
A tésztát alaposan megdagasztom , s utána letakarom konyharuhával és 2 órán keresztül kelesztem.
A tésztát deszkára rakom és kinyújtom kb: 1 / 2 - 1 cm vastagra.
Egy éles késsel négyzeteket vágok ki belőle,forró olajban rakom és mindkét oldalát szép pirosra megsütöm .
Nemcsak négyzetes hanem kerek vagy téglalap is lehet.
Ha megsült kiveszem papírtörlőre
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez egy könnyű kelt tészta, a kelesztésen kívül gyorsan megvan.
A sütésnél jó ha lisztezett kézzel csináljuk, nem ragad a kézhez a tészta.
Ebből az adagból jó sok fánk lesz, de hamar elfogy.
Melegen sokkal finomabb, előtte porcukorral meg kell szórni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
1 csésze liszt az kb: 11-14 dkg
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
ibolya58
2012.10.24 22:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tálba öntöm, meleg vizet, egészet beletenni, tésztának lágynak, kicsit ragadós, tésztát alaposan, tésztát deszkára, éles késsel, könnyű kelt, kelesztésen kívül, konyharuhával, papírtörlőre, megdagasztom, kelesztésen, porcukorral, négyzeteket, fokozatosan, lisztezett, csináljuk, kelesztem, letakarom, egyszerre, tésztának, négyzetes, beletenni, kinyújtom, keresztül, finomabb, sütésnél, élesztőt, alaposan, kiveszem, feloldom, megsütöm, téglalap, étvágyat, csésze liszt, pohár meleg, pohár, élesztő, cukor, csipet, kevés,
|
|
|
|
|