Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított, kifilézett halat megöntözzük a citromlével, 15 percig pácoljuk benne. Alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal.
Lisztbe, felvert tojásba és - zsemlemorzsa helyett - a vágott és a darált dió keverékébe forgatjuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a halakat, és mérsékelt tűzön mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, majd papírkendőre szedve felitatjuk róla az olajat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Előmelegített tálra emeljük, citromkarikákkal, petrezselyemmel és a diógerezdekkel díszítjük, azonnal tálaljuk
|
|
|
|
1 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.26 09:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
hilda2009 |
2012.02.09. 09:26 (#1) |
|
 |
Kipróbáltam ! nagyon finom lett! Köszi . |
| |
|
|
|
olajat felhevítjük, diógerezdekkel díszítjük, citromkarikákkal, petrezselyemmel, lecsepegtetjük, diógerezdekkel, Előmelegített, citromkarikák, megtisztított, zsemlemorzsa, aranysárgára, papírkendőre, petrezselyem, megöntözzük, beletesszük, citromlével, felhevítjük, díszítéshez, keverékébe, meghintjük, felitatjuk, kifilézett, mérsékelt, forgatjuk, díszítjük, oldalukat, Alaposan, tálaljuk, citrom leve, liszt, tojás, durvára vágott, felezett díszítéshez, citromkarikák, petrezselyem, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|