Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt előmelegítem 180 fokra , kocka alakú tepsit kivajazom .
A cukrot, olajat, vaníliát, rumaromát és a tojást alaposan kikeverem mixerrel.
Ezután adom hozzá a lisztet, őrölt fahéjat, s krémesre kidolgozom az egészet.
A legvégén keverem bele a kisebb darabokra felvágott almát is.
A tésztát a ki vajazott tepsibe öntöm , a tetejére morzsolom a fetasajtot.
Berakom a sütőbe kb : 25-30 percre.
Melegen a legfinomabb, de hidegen is jó.
Kicsit variálhatunk rajta, annyi a változás, hogy mazsola helyett használhatunk valamilyen szárított gyümölcsöt, áfonyát, barackot.
Rakhatunk bele darált mandulát ,diót is, de akkor a mandula súlyának megfelelően kevesebb lesz a liszt mennyisége.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Megvárom míg kihűl a tészta és akkor fogom fel vágni kockákra.
A hozzávalókat csak össze kell keverni, sütni s már is fogyasztható .
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.31 23:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
sütőt előmelegítem, tojást alaposan, kisebb darabokra, tetejére morzsolom, mandula súlyának, liszt mennyisége, hozzávalókat csak, kecskesajttal, használhatunk, tortaformához, előmelegítem, hozzávalókat, variálhatunk, fogyasztható, megfelelően, legfinomabb, fetasajtot, valamilyen, gyümölcsöt, mennyisége, kecskesajt, kidolgozom, rumaromát, kivajazom, kikeverem, felvágott, darabokra, morzsolom, szárított, olívaolaj, Rakhatunk, almatorta, mixerrel, tortaformához, kecskesajt, tojás, liszt, olívaolaj, cukor, áztatott mazsola, őrölt fahéj, vanília kivonat,
|
|
|
|
|
Briós
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|