Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Viharsarki húsgombócleves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 db sárgarépa
» 2 db petrezselyem
» 1 db kisebb zeller
» 1 fej hagyma
» 4 evőkanál olaj
» 4 evőkanál cukor
» majoranna
» ételízesítő
» só
» mustár
» 1 evőkanál liszt
» 3 dl tejföl
» egy marék rizs
» 1 db tojás
» bors
» pirosarany
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítővel félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.

Amíg fő, összállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 3-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.

Megjegyzés / tipp:

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét.
2 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.27 12:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
guju 2015.11.10. 16:56 (#2)
Milyen húst használunk hozzá és mennyit?
nagyi01 2012.04.27. 21:15 (#1)
Biztosan kipróbálom, már ránézésre is finom!
Címkék
zöldséget sajtreszelőn, hagymát apróra, olajon sötétbarna, reszelt zöldségeket, húshoz keverjük, vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, leves forrt, hajszálvékonyra, Pirospaprikával, ételízesítővel, megtejfölözzük, húsgombócleves, petrezselymet, belecsavarjuk, majorannával, petrezselyem, sajtreszelőn, összállítjuk, petrezselyem, hengergetünk, pirosaranyat, lereszeljük, húsgombócot, zöldségeket, ételízesítő, átforgatjuk, felengedjül, besűrítjük, habarással, gombócokat, meghintjük, fokhagymát, Viharsarki, sárgarépa, petrezselyem, kisebb zeller, hagyma, evőkanál olaj, evőkanál cukor, majoranna, ételízesítő, mustár, evőkanál liszt, tejföl, marék rizs, tojás, bors, pirosarany, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, citrom,
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 7 ember kedveli
Lecsós marha !
0 komment 3 ember kedveli
Macskanyelv (ahogy én készítem)
0 komment 2 ember kedveli
Krumplis tészta
0 komment 5 ember kedveli
Tepsis gyümölcskenyér !
0 komment 21 ember kedveli
Csokoládés szelet
0 komment 2 ember kedveli
Madártej
0 komment 6 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Ízesbukta
1 komment 3 ember kedveli
Töltött karalábé...
3 komment 13 ember kedveli
Sólet
0 komment 3 ember kedveli
Kelt " kiflicske"
2 komment 36 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 9 ember kedveli
Sajtos Rakott Hús
0 komment 16 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.