Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Viharsarki húsgombócleves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 db sárgarépa
» 2 db petrezselyem
» 1 db kisebb zeller
» 1 fej hagyma
» 4 evőkanál olaj
» 4 evőkanál cukor
» majoranna
» ételízesítő
» só
» mustár
» 1 evőkanál liszt
» 3 dl tejföl
» egy marék rizs
» 1 db tojás
» bors
» pirosarany
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítővel félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.

Amíg fő, összállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 3-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.

Megjegyzés / tipp:

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét.
2 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.27 12:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
guju 2015.11.10. 16:56 (#2)
Milyen húst használunk hozzá és mennyit?
nagyi01 2012.04.27. 21:15 (#1)
Biztosan kipróbálom, már ránézésre is finom!
Címkék
zöldséget sajtreszelőn, hagymát apróra, olajon sötétbarna, reszelt zöldségeket, húshoz keverjük, vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, leves forrt, hajszálvékonyra, Pirospaprikával, ételízesítővel, megtejfölözzük, húsgombócleves, petrezselymet, belecsavarjuk, majorannával, petrezselyem, sajtreszelőn, összállítjuk, petrezselyem, hengergetünk, pirosaranyat, lereszeljük, húsgombócot, zöldségeket, ételízesítő, átforgatjuk, felengedjül, besűrítjük, habarással, gombócokat, meghintjük, fokhagymát, Viharsarki, sárgarépa, petrezselyem, kisebb zeller, hagyma, evőkanál olaj, evőkanál cukor, majoranna, ételízesítő, mustár, evőkanál liszt, tejföl, marék rizs, tojás, bors, pirosarany, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, citrom,
Rakott hús ahogy mamám készítette
0 komment 16 ember kedveli
Borjúkötél
0 komment 1 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Ropogós csirkefalatok
0 komment 8 ember kedveli
Sáfrányos zöldségleves
0 komment 10 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 4 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Sütőtökös muffin...
0 komment 3 ember kedveli
Bolognai sertésborda !
0 komment 3 ember kedveli
Harcsapaprikás-túrós csuszával.
0 komment 9 ember kedveli
Cukkini fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Habos túrós lepény
0 komment 9 ember kedveli
Tejszínes gesztenyetorta
1 komment 9 ember kedveli
Olaszos csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Lecsós csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Lencse burger-vegáknak.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.