Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Viharsarki húsgombócleves. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 db sárgarépa
» 2 db petrezselyem
» 1 db kisebb zeller
» 1 fej hagyma
» 4 evőkanál olaj
» 4 evőkanál cukor
» majoranna
» ételízesítő
» só
» mustár
» 1 evőkanál liszt
» 3 dl tejföl
» egy marék rizs
» 1 db tojás
» bors
» pirosarany
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítővel félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjül, sózzuk.

Amíg fő, összállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 3-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.

Megjegyzés / tipp:

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét.
2 komment 11 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.27 12:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
guju 2015.11.10. 16:56 (#2)
Milyen húst használunk hozzá és mennyit?
nagyi01 2012.04.27. 21:15 (#1)
Biztosan kipróbálom, már ránézésre is finom!
Címkék
zöldséget sajtreszelőn, hagymát apróra, olajon sötétbarna, reszelt zöldségeket, húshoz keverjük, vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, leves forrt, hajszálvékonyra, Pirospaprikával, ételízesítővel, megtejfölözzük, húsgombócleves, petrezselymet, belecsavarjuk, majorannával, petrezselyem, sajtreszelőn, összállítjuk, petrezselyem, hengergetünk, pirosaranyat, lereszeljük, húsgombócot, zöldségeket, ételízesítő, átforgatjuk, felengedjül, besűrítjük, habarással, gombócokat, meghintjük, fokhagymát, Viharsarki, sárgarépa, petrezselyem, kisebb zeller, hagyma, evőkanál olaj, evőkanál cukor, majoranna, ételízesítő, mustár, evőkanál liszt, tejföl, marék rizs, tojás, bors, pirosarany, gerezd fokhagyma, csokor petrezselyem, citrom,
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Töltött-rántott gomba
0 komment 5 ember kedveli
Rántott griz
0 komment 8 ember kedveli
Kolbászos pompos
0 komment 5 ember kedveli
Omlett gazdagon !
0 komment 8 ember kedveli
Cukkini golyócskák
0 komment 6 ember kedveli
Túróhabtorta
0 komment 4 ember kedveli
Omlós csirke brokkolival és sajttal sütve
0 komment 12 ember kedveli
Trappista sajt
0 komment 10 ember kedveli
Krumplilángos (az igazi)
1 komment 16 ember kedveli
Áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal
0 komment 1 ember kedveli
Spárgás sertésraguleves !
0 komment 1 ember kedveli
Csodás kifli
0 komment 5 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 7 ember kedveli
Sajtos kifli
0 komment 1 ember kedveli
Szuper gyors turós pogi!
2 komment 20 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.