Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztát főzd félkeményre sós, forró, lobogó vízben. Amíg elkészül, addig a spenóttal is megleszel.
A spenót leveleit mosd át jó alaposan, mert nagyon kellemetlen, ha ropog a fogad alatt a homok. Amikor megtisztítottad, akkor fogd össze a leveleket, és egy éles késsel darabold fel őket, nem kell aprólékosan, csak pár darabba vágd össze.
Ezután a vajat olvaszd fel egy serpenyőben, amihez van fedőd, aztán tedd bele a leveleket is. Fedd le, és főzd így öt percig. Amikor már levet eresztett, vedd le a fedőt, reszeld a spenótra a fokhagymát és a szerecsendiót, sózd meg, borsozd kedvedre, és hagyd, hogy elfője a vizet. Amikor ez megtörtént, keverd hozzá a tejszínt, majd a készre főtt tésztát is, keverd meg párszor, majd vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy friss, egészséges zöldségekből összedobott fogás bármikor jóleshet.
Dióval, mogyoróval még különlegessé is teheted, kísérletezz bátran!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.11 19:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztát főzd, spenót leveleit, fogad alatt, éles késsel, vajat olvaszd, készre főtt, megtisztítottad, szerecsendiót, fogyaszthatod, különlegessé, szerecsendió, zöldségekből, teáskanálnyi, száraztészta, kellemetlen, összedobott, serpenyőben, kísérletezz, félkeményre, evőkanálnyi, aprólékosan, egészséges, fokhagymát, megtörtént, mogyoróval, leveleket, spenóttal, leveleket, eresztett, megleszel, fokhagyma, leveleit, száraztészta-penne spagetti, nagy marék friss spenót, zsiros tejszín, gerezd fokhagyma, bors, evőkanálnyi vaj,
|
|
|
|
|