Fogás: ital, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szedret először mossuk meg, jól zúzzuk össze, és adjuk hozzá a cukrot. A masszát öntsük egy fedhető edénybe, amelyben majd erjedni fog. Tegyük jó napos,meleg helyre , ahol gyorsan erjedésnek indul. Néha keverjük meg. A bor kb.40-60 nap múlva fog megállni az erjedéssel, ekkor szűrjük le és töltsük üvegekbe, majd zárjuk le.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hogy mikor forr ki,függ a tárolóhely hőmérsékletétől ,ezt vegyük figyelembe.
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.10 18:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
nooofeneee |
2012.01.11. 10:26 (#1) |
|
|
kösz a receptet |
| |
|
|
|
szedret először, masszát öntsük, fedhető edénybe, tárolóhely hőmérsékletétől, hőmérsékletétől, citrompótló, erjedéssel, erjedésnek, tárolóhely, figyelembe, Szederbor, keverjük, megállni, üvegekbe, borkősav, amelyben, masszát, gyorsan, erjedni, edénybe, töltsük, szedret, szűrjük, először, fedhető, vegyük, zárjuk, Tegyük, helyre, mossuk, szeder, cukor, borkősav citrompótló,
|
|
|
|
|