Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymákat megtisztítjuk és nagyon vékony karikára szeljük. A ringlicsíkokat leszűrjük és az olajat összekeverjük a tejszínnel, a tejjel ízlés szerint sóval.
A meghámozott burgonyát ceruza vastagságú hasábokra felvágjuk.
A sütőtálat alaposan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
A sütőtálba rétegezzük a hagymakarikák felét, majd a burgonya felét, azután elrendezzük rajta a sprotnikat, újból hagyma és végül a maradék burgonya kerül rá.
Az egészet leöntjük a tejszínes-tejes-olajos keverékkel, rámorzsoljuk a vajdarabkákat és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Kb. 1 órán keresztül sütjük, amíg a burgonya puha nem lesz.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
donaldduck
2012.05.12 22:04
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymákat megtisztítjuk, ringlicsíkokat leszűrjük, olajat összekeverjük, tejjel ízlés, meghámozott burgonyát, sütőtálat alaposan, sütőt előmelegítjük, sütőtálba rétegezzük, hagymakarikák felét, burgonya felét, maradék burgonya, egészet leöntjük, burgonya puha, zsemlemorzsával, ringlicsíkokat, összekeverjük, előmelegítjük, hagymakarikák, vajdarabkákat, megtisztítjuk, megkísértése, zsemlemorzsa, rámorzsoljuk, meghámozott, kikenéséhez, elrendezzük, vöröshagyma, megszórjuk, keverékkel, sprotnikat, rétegezzük, tejszínnel, vastagságú, kivajazzuk, sütőtálat, burgonyát, felvágjuk, hasábokra, leszűrjük, nagy vöröshagyma, tejszín, doboz sprotni füstölt, zsemlemorzsa, tepsi kikenéséhez,
|
|
|
|
|