Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Megfőzzük a krumplit, meghámozzuk és összetörjük. Amíg hűl, a tej a cukor és az élesztő segítségével kovászt készítünk. Közben, egy tálban elkezdjük összekeverni a tészta alapanyagait : a zsírt, 1 tojást, 5 kk. sót, 5 ek. tejfölt és a rétesliszt felét, majd a krumplit. Ezeket simára összegyúrjuk, majd a maradék lisztet is hozzáadjuk. Hűtőbe tesszük kelni, kb. 20 - 30 percre. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagságúra. Közepes pogácsa szaggatóval szaggatjuk ki. Tetejét a másik tojással és késhegynyi pirospaprikával kenjük meg, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és kb. 45 - 50 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
patakigigi
2014.07.02 18:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
balint137 |
2014.07.08. 16:04 (#1) |
|
|
Nagyon szeretem !!!!!!!!
|
| |
|
|
|
élesztő segítségével, tálban elkezdjük, tészta alapanyagait, rétesliszt felét, maradék lisztet, másik tojással, pirospaprikával, sütőpapírral, segítségével, összekeverni, alapanyagait, vastagságúra, összegyúrjuk, szaggatóval, összetörjük, meghámozzuk, rétesliszt, hozzáadjuk, késhegynyi, kinyújtjuk, szaggatjuk, lisztezett, rétesliszt, Megfőzzük, készítünk, elkezdjük, krumplit, tojással, krumplit, étvágyat, Krumplis, pogácsa, héjában főtt krumpli, rétesliszt, tejföl, zsír, tojás, élesztő, cukor,
|
|
|
|
|