Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 400 g ricotta
» 1 egész tojás
» 3-4 ek liszt
» 1 maréknyi reszelt parmezán sajt
» 2 maréknyi rukkola
» só3-4 ek olívaolaj
» paradicsomsalátához
» 1 maréknyi rukkola
» 4 érett paradicsom
» 1 kisebb piros chili paprika
» só
» extra szűz olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1.Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
2.Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
3.Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

4.Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.
0 komment 0 ember kedveli dorcih
2012.03.31 17:46
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálban kikeverjük, egészen finomra, rukkola magában, megtiszított paradicsomokat, felaprított rukkolát, serpenyőt felforrósítunk, lapát segítségével, másik felüket, ricottalepénykék, masszakupacokat, paradicsomhúst, paradicsomokat, felforrósítunk, chilipaprikát, Előmelegített, eltávolítjuk, megfordítjuk, megtiszított, aranyszínűre, segítségével, meglehetősen, olívaolajjal, meglocsoljuk, Lefóliázzuk, elkészítjük, olívaolajon, felaprított, evőkanálnyi, félbevágjuk, csumájukat, paradicsom, hozzáadjuk, hozzáadjuk, részletben, ricotta, egész tojás, liszt, maréknyi rukkola, só3-4 olívaolaj, paradicsomsalátához, maréknyi rukkola, érett paradicsom, kisebb piros chili paprika, extra szűz olívaolaj,
Citromparfé - jégkrém
0 komment 4 ember kedveli
Turmixolj! - Gazpacho
0 komment 3 ember kedveli
Hamburger zsemle
0 komment 5 ember kedveli
Panna Mocca
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos keksztekercs...az unokáim kedvence...
11 komment 468 ember kedveli
Áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal
0 komment 1 ember kedveli
Céklaleves gerslis húsgombóccal
0 komment 11 ember kedveli
Gazdag zöldségleves
0 komment 2 ember kedveli
Manci néni túrós pitéje
0 komment 13 ember kedveli
Főzött sonkás pogácsa
0 komment 1 ember kedveli
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs).
0 komment 4 ember kedveli
Majonéz paleo
0 komment 2 ember kedveli
Rozmaringos birsalma puncs---
0 komment 3 ember kedveli
Amerikai palacsinta mascarpone krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Téli paradicsomleves betűtésztával
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.