Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztás paszuly csülökkel recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg savanyú káposzta
» 35 dkg fejtett bab
» 1,5 kg sertéscsülök
» 5 dl tej
» 4 ek. tejföl
» 2 ek napraforgó olaj
» 1 ek fűszerpaprika
» 2 ek finomliszt
» Só ízlés szerint
» bors ízlés szerint
» 2 db babérlevél
» 1 ek ételízesítő
» petrezselyem ízlés szerint
» 2,5 l víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hideg vízbe feltesszük főzni, dobunk a vízbe babérlevelet, néhány szemes borsot, és puhára főzzük.
A csülköt egy kis áztatás után felkockázzuk, és egy másik lábasban feltesszük szintén hideg vízbe főzni (a csontot is). Mikor a csülök félig puha, hozzárakjuk a babot (amit előző este beáztattunk).
Ha puha a babos csülök, hozzáöntjük a levével együtt a megfőtt savanyú káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk, majd összeforraljuk.
A levest kóstolás után fűszerezzük.
Elkészítjük a rántást: a forró olajba belerakjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a pirospaprikát. A meleg rántáshoz hideg vizet öntünk (kb. 2 dl) összekeverjük és gyorsan a takarékon bugyogó leveshez öntjük.
Forrás után a levesbe öntjük a tejet. A tejfölt összekeverjük egy merőkanál forró levessel, és ezt is a fazékba keverjük. Forrástól még 3 percig főzzük, és kész
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 9 ember kedveli feviroza
2014.12.08 10:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
savanyú káposztát, kicsit összevágjuk, vízbe babérlevelet, másik lábasban, csülök félig, babos csülök, levével együtt, megfőtt savanyú, levest kóstolás, forró olajba, meleg rántáshoz, takarékon bugyogó, levesbe öntjük, tejfölt összekeverjük, merőkanál forró, fazékba keverjük, összeforraljuk, összekeverjük, fűszerpaprika, összekeverjük, zsemleszínűre, pirospaprikát, petrezselyem, babérlevelet, sertéscsülök, felkockázzuk, beáztattunk, ételízesítő, hozzárakjuk, fűszerezzük, hozzáöntjük, összevágjuk, Elkészítjük, feltesszük, hozzáadjuk, tűzhelyről, feltesszük, belerakjuk, babérlevél, finomliszt, napraforgó, csülökkel, savanyú káposzta, fejtett bab, sertéscsülök, tej, tejföl, napraforgó olaj, fűszerpaprika, finomliszt, ízlés szerint, bors ízlés szerint, babérlevél, ételízesítő, petrezselyem ízlés szerint, víz,
Részeges-epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Fincsi sültkrumpli (Jamie Oliver kedvence)
0 komment 20 ember kedveli
Borsos tokány !
0 komment 7 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Töltött káposzta sült oldalassal és puliszkával
0 komment 3 ember kedveli
Üdítős Süteméyn
0 komment 14 ember kedveli
Finn karácsonyi mézes
1 komment 22 ember kedveli
Óriásropi - Grissini
0 komment 10 ember kedveli
Gombakrémleves
0 komment 5 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Almás szelet
3 komment 10 ember kedveli
Mogyorókrémes,csokis rolád
0 komment 5 ember kedveli
leveles tésztába csavart virsli vagy kolbász
0 komment 4 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Kossuth-rostélyos
0 komment 5 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.