Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Káposztás paszuly csülökkel recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg savanyú káposzta
» 35 dkg fejtett bab
» 1,5 kg sertéscsülök
» 5 dl tej
» 4 ek. tejföl
» 2 ek napraforgó olaj
» 1 ek fűszerpaprika
» 2 ek finomliszt
» Só ízlés szerint
» bors ízlés szerint
» 2 db babérlevél
» 1 ek ételízesítő
» petrezselyem ízlés szerint
» 2,5 l víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A savanyú káposztát egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, azután hideg vízbe feltesszük főzni, dobunk a vízbe babérlevelet, néhány szemes borsot, és puhára főzzük.
A csülköt egy kis áztatás után felkockázzuk, és egy másik lábasban feltesszük szintén hideg vízbe főzni (a csontot is). Mikor a csülök félig puha, hozzárakjuk a babot (amit előző este beáztattunk).
Ha puha a babos csülök, hozzáöntjük a levével együtt a megfőtt savanyú káposztát és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk, majd összeforraljuk.
A levest kóstolás után fűszerezzük.
Elkészítjük a rántást: a forró olajba belerakjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a pirospaprikát. A meleg rántáshoz hideg vizet öntünk (kb. 2 dl) összekeverjük és gyorsan a takarékon bugyogó leveshez öntjük.
Forrás után a levesbe öntjük a tejet. A tejfölt összekeverjük egy merőkanál forró levessel, és ezt is a fazékba keverjük. Forrástól még 3 percig főzzük, és kész
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 9 ember kedveli feviroza
2014.12.08 10:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
savanyú káposztát, kicsit összevágjuk, vízbe babérlevelet, másik lábasban, csülök félig, babos csülök, levével együtt, megfőtt savanyú, levest kóstolás, forró olajba, meleg rántáshoz, takarékon bugyogó, levesbe öntjük, tejfölt összekeverjük, merőkanál forró, fazékba keverjük, összeforraljuk, összekeverjük, fűszerpaprika, összekeverjük, zsemleszínűre, pirospaprikát, petrezselyem, babérlevelet, sertéscsülök, felkockázzuk, beáztattunk, ételízesítő, hozzárakjuk, fűszerezzük, hozzáöntjük, összevágjuk, Elkészítjük, feltesszük, hozzáadjuk, tűzhelyről, feltesszük, belerakjuk, babérlevél, finomliszt, napraforgó, csülökkel, savanyú káposzta, fejtett bab, sertéscsülök, tej, tejföl, napraforgó olaj, fűszerpaprika, finomliszt, ízlés szerint, bors ízlés szerint, babérlevél, ételízesítő, petrezselyem ízlés szerint, víz,
Házi medvehagymás sajt
0 komment 10 ember kedveli
Póréval töltött karaj baconbe tekerve
0 komment 8 ember kedveli
Citromos-paradicsomos csirkecomb
0 komment 2 ember kedveli
Omlós marhaszelet-spárgával.
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyás gombóc, gombamártással !
1 komment 12 ember kedveli
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Tejespite
0 komment 6 ember kedveli
Töltött pizza
1 komment 9 ember kedveli
Fehérboros almaleves.
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás sajtos csirkemell
0 komment 15 ember kedveli
Magos pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
francia mákos
0 komment 6 ember kedveli
Busa pörkölt
1 komment 2 ember kedveli
Töltött sertésmáj...
0 komment 7 ember kedveli
Harcsafilé sörtésztában parajos burgonyagombóccal.
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.