Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kockára felvágott hagymát kevés olajon megpirítom ,
szeletelt gombát rádobom, elkeverem és együtt pirítom tovább.
Egy kicsit megsózom borsozom,csombort is beleteszem ,addig párolom, míg levet nem enged.
Most pirospaprikát szórok rá,belerakom a kockára vágott paradicsomot, szeletelt paprikát is.
Kb. 1.5 liter vízzel felöntöm és puhára főzöm.
Míg fő , addig a burgonyát áttöröm, hozzákeverem a tojást a sót, borsot a lisztet és a szerecsendiót is
Egy közepesen kemény masszát kell kapni.
Ebből a masszából kis dió nagyságú golyókat formálok,s a kész levesbe belefőzöm.Ez kb: 10 perc.
Ha a gombóc is puha már akkor tejföllel behabarom a levest.
Tálaláskor apróra vágott petrezselymet szórok rá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gyorsan elkészül ez a leves és finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.26 22:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kockára felvágott, kicsit megsózom, kockára vágott, burgonyát áttöröm, közepesen kemény, kész levesbe, petrezselyemzöld, pirospaprikát, szerecsendiót, petrezselymet, szerecsendió, pirospaprika, paradicsomot, hozzákeverem, gombaleves, beleteszem, paradicsom, Tálaláskor, megpirítom, belefőzöm, tejföllel, felvágott, közepesen, szeletelt, burgonyát, belerakom, behabarom, masszából, elkeverem, szeletelt, nagyságú, étvágyat, gomba, közepes hagyma, pirospaprika, bors, olaj, csombor, petrezselyemzöld, paprika paradicsom, tejföl, főtt burgonya, tojás, liszt, szerecsendió, bors,
|
|
|
|
|