Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mályvacukor recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 150 g cukor
» 50 ml víz
» 1 evőkanál kukoricaszirup (vagy helyette méz)
» 8 g zselatin + 3 evőkanál víz
» csipet
» esetleg: ízesítő aroma és ételfesték
» 1 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy téglalap alakú műanyagdobozhoz méretre vágok 2 sütőpapírt. Az egyiket szilikonecsettel jól átkenem olajjal és a doboz aljába teszem.
Magasfalú kisebb habverőedényt válasszunk. Én 1 literes, kerek, magas, műanyag fagyisdobozban csináltam.
A habverő edénybe teszem a porzselatint, hozzáadok 3 evőkanál vizet, elkeverem. Állni hagyom. (Ekkor lehet hozzáadni az ételfestéket is).
Egy kis lábosba teszem a cukrot, mézet és a vizet, felforralom és még kis lángon forralom kb. 3-4 percet. A viszonylag hígabból sűrű, kristálytiszta szirupot kapok. Minden recept azt mondja, hogy a hőmérséklet legyen 260 F fok, de ne menjen fölé fölé, ami kb. 126 Celsius fok. Én ezt így oldottam meg, elértem, hogy jól forrjon, majd levettem a lángot, és így forralgattam.
A forró szirupból azonnal egy keveset a zselatinhoz öntök és a mixerrel elkeverem. Hozzáadom a többi szirupot is, vanília vagy más extractumot és egy csipet sót. Majd a mixerrel alacsonyabb fokozaton elkezdem keverni. Kb. 6-7 perc múlva maximumra veszem a fordulatot és még habosítom 1-2 percig. Akkor jó, ha már hófehér, megkeményedő a hab, nyúlós, elkezd felmászni a habverőn. Az időtartam függ a mixertől.
Ezt a habot az előkészített dobozba öntöm, kanalazom. Ragacsos, nyálkás, nyúlós massza.
Kissé elegyengetem a tetejét, a másik papírt is bekenem olajjal és a tetejére teszem. Hagyom dermedni a hűtőben, kb. 2-3 óra múlva jó lesz.
A megdermedt hab egy szivacsos, gumiszerű, ruganyos valami lesz.
Ekkor a doboz oldalánál késsel körbevágom, kiborítom a dobozból, és óvatosan lehúzom a papírt róla. Kés élével segítek, ha kell. Az olajos papírra teszem vissza, mert ragadós nagyon! A konyhai ollóval először csíkokat vágok belőle, majd a csíkokat felkockázom.
Egy tálkában összekeverem a keményítőt a porcukorral és minden mályvacukor kockát meghempergetek benne, a felesleget lesöpröm.
Megjegyzés / tipp:

Hónapokig tárolható, mert valójában csak cukor.
Nálam a fehér kókuszos, a sárga vaníliás, a zöld keserű mandulás, a piros rumos, a kék szintén vaníliás ízesítést kapott.
Színezék nélkül hófehér színű lesz.
0 komment 5 ember kedveli nyuszko0
2013.05.18 22:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
téglalap alakú, egyiket szilikonecsettel, doboz aljába, habverő edénybe, viszonylag hígabból, hőmérséklet legyen, forró szirupból, zselatinhoz öntök, mixerrel elkeverem, többi szirupot, mixerrel alacsonyabb, időtartam függ, előkészített dobozba, másik papírt, tetejére teszem, doboz oldalánál, papírt róla, olajos papírra, konyhai ollóval, csíkokat felkockázom, tálkában összekeverem, felesleget lesöpröm, fehér kókuszos, sárga vaníliás, zöld keserű, piros rumos, szilikonecsettel, műanyagdobozhoz, kukoricaszirup, kristálytiszta, fagyisdobozban, meghempergetek, habverőedényt, ételfestéket, porzselatint, forralgattam, elegyengetem, összekeverem, előkészített, megkeményedő, felforralom, extractumot, porcukorral, mályvacukor, felkockázom, Mályvacukor, zselatinhoz, hőmérséklet, alacsonyabb, ételfesték, válasszunk, körbevágom, cukor, zselatin evőkanál, csipet,
Baconos sajtos borda,sült burgonyával ...
0 komment 11 ember kedveli
Borzaska, tejfölös fokhagymás szósszal leöntve.
2 komment 35 ember kedveli
Emeletes mákos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Mozzarellás-paradicsomos harcsafilé
0 komment 1 ember kedveli
Hajós egytálétel afriakai rabszolgamódra
0 komment 1 ember kedveli
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Paradicsomszószos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás csokikocka
1 komment 34 ember kedveli
Сырники – azaz orosz túrófánk kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Szabolcsi almás máktorta
0 komment 3 ember kedveli
Bálint szelet
0 komment 3 ember kedveli
Tepsiben sült szilvásgombóc
0 komment 15 ember kedveli
Almás zserbó.
0 komment 17 ember kedveli
Sajtos-tejfölös lángos...
0 komment 34 ember kedveli
Kókuszkocka
0 komment 6 ember kedveli
Sült csülök tejfölös nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.