Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gulyásleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg marhalábszár/-felsál
» 1 közepes fej vöröshagyma
» 1 zöldpaprika
» 1 paradicsom
» 2 evőkanál olaj
» 25 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
» 50 dkg burgonya
» őrölt piros paprika
» 2 csipet őrölt köménymag
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és vékony csíkokra szeljük.
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy kevés sót, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra). Közben meghámozzuk a répaféléket és a burgonyát, a répaféléket karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, majd valamennyit a húshoz adjuk, és annyi vízzel eresztjük fel, amennyi levest akarunk készíteni (kb. 1,5 liter). A köménymaggal fűszerezzük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet vajpuhára főzzük. Végül ízlés szerint utánasózzuk, és (frissen) őrölt borssal illatosítjuk. Tetejét hegyes zöldpaprika-karikákkal díszíthetjük.
Megjegyzés / tipp:

Külön tányérkán csípős cseresznyepaprikát kínálhatunk hozzá.
4 komment 15 ember kedveli szelidszeder
2012.02.05 00:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.02.16. 22:56 (#4)
A recept kiváló! Csakugyan lábszárból a legjobb. Zeller egyáltalán nem való bele, ez nem húsleves, nokedli meg pláne nem, ez nem is paprikáscsirke, gulyás! Viszont hiányolom belőle a csipetkét! Egészében véve magasan a legjobb gulyás recept, amit itt olvastam, a többi csak hasonlít rá, amatőrök próbálkozásai! Nem értem, miért nem vesznek kézbe egy-két neves szakácsunk szakácskönyvét, amiből könnyedén megtanulhatnának főzni! Nincs két szakács, aki egyformán készítene el egy ételt, de az alaphang mindenkinél ugyanaz! Utána jöhet az improvizáció, mégis mindegyik kiváló szakácsmesterünk remekművet alkot, legyen az Walter mester, Horváth Ilona,
az Ínyesmester, vagy Benke Laci bácsi!
tomka47 2014.02.12. 09:15 (#3)
Ez az igazi gulyásleves,nem pedig a pörköltből főzött,-bár az takarékos dolog,régen is tettek nagyanyáink-még azért egy finom csipetke feltudja dobni
oregbozso 2012.02.09. 17:08 (#2)
Figyelmetlen voltam, mert zeller nélkül a gulyás csak paprikáskrumpli különlegesség, és hasonló, mint dohányos embernek a kávé cigi nélkül. ELNÉZÉST.
Érdemes még ezt a finomságot marhanyak-ból is megpróbálni, gyorsabban elkészül, és a gyerekek nem turkálják a húst az inak miatt!
oregbozso 2012.02.09. 17:00 (#1)
Valóban ez az igazi gulyásleves, de sokkal gusztusosabb és finomabb, ha egy darab tojásból és lisztből apró nokedlikat szaggatunk bele, kiskanállal,kisbögréböl!
Máris kimaradhat a friss kenyér, mert azzal az igazi, de így már a CUKORBETEGEK is jóllakhatnak belőle rogyásig!
Címkék
húst megmossuk, hagymát megtisztítjuk, paradicsomot leöblítjük, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, olajat felforrósítjuk, répaféléket karikákra, burgonyát apró, húshoz adjuk, köménymaggal fűszerezzük, egészet vajpuhára, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, felforrósítjuk, megtisztítjuk, felkarikázzuk, folyamatosan, zöldpaprikát, zöldpaprikát, paradicsomot, zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsomot, illatosítjuk, marhalábszár, köménymaggal, díszíthetjük, kicsumázzuk, zöldpaprika, meghámozzuk, zöldpaprika, vöröshagyma, kínálhatunk, utánasózzuk, répaféléket, répaféléket, meghámozzuk, marhalábszár -felsál, közepes vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, evőkanál olaj, sárga- fehérrépa vegyesen, burgonya, őrölt piros paprika, csipet őrölt köménymag,
Citromos túrótorta
0 komment 5 ember kedveli
Lőrinci töltött káposzta
0 komment 5 ember kedveli
SÓS DIÓS KEKSZ
3 komment 7 ember kedveli
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével
2 komment 17 ember kedveli
Bácskai csirkemáj-pirított tarhonyával...
0 komment 28 ember kedveli
Szűzpecsenye-cseréptálban sütve-
0 komment 10 ember kedveli
Csokis diós krémes álom
0 komment 21 ember kedveli
Csülkös körömpörkölt
1 komment 4 ember kedveli
Hatlapos csokis !
1 komment 14 ember kedveli
Nutellás maffin
0 komment 8 ember kedveli
Citromos keksz
0 komment 3 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
jókai bableves
0 komment 9 ember kedveli
Legényfogó leves
0 komment 8 ember kedveli
Joghurt torta
0 komment 4 ember kedveli
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.