Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombafasírt – melegen és hidegen recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 25 db 4 cm átmérőjű kis fasírthoz:
» 30 dkg laskagomba (csiperkével is helyettesíthető)
» 10 dkg vargánya (kockára vágott, mélyhűtött)
» 1 kisebb fej lilahagyma
» 2 db kissé szikkadt kifli
» 0,5 -1 dl tej
» 3-4 dkg frissen reszelt parmezán
» 1 db közepes méretű tojás
» 1 evőkanál olívaolaj
» 1 teáskanál őrölt pirospaprika
» 1 teáskanál őrölt rozmaring
» fél teáskanál őrölt kakukkfű
» 1 csokor finomra vágott friss petrezselyemzöld
» zsemlemorzsa a forgatáshoz , ha kell, egy kevés a fasírthoz
» só, fehérbors - ízlés szerint
» olaj a sütéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A laskát megtisztítottam, és egészen apróra kockáztam (kb. fél cm). A hagymát finomra aprítottam. A vargánya eleve kockázva került a mélyhűtőbe, de ha friss akad kéznél, azt is érdemes apróra kockázni.
Az olajon a hagymát pirítani kezdtem, majd felengedés nélkül rádobtam a mélyhűtött vargányát. Sóztam, borsoztam, és megpirítottam. Magas falú pohárba töltöttem, és az egészet pürésítettem. A hagymás gombapürét visszakanalaztam a serpenyőbe, majd rádobtam a laskakockákat, és erős tűzön pirítani kezdtem. Hozzáadtam a kakukkfüvet, a rozmaringot, még egy kevés sót. Nagyjából 4-5 perc elteltével nem csupán a víztartalma egy részét veszítette el, de szépen meg is sült a laska. A sűrű gombás keveréket hűlni hagytam.
A petrezselyemzöldet egészen finomra aprítottam.
A kifliket feldaraboltam, langyos tejjel meglocsoltam, majd puhulni hagytam. A megpuhult kifliket villával összetörtem, majd hozzáadtam a már kihűlt gombát, az előzetesen kissé felvert tojást, a pirospaprikát, valamint hozzáreszeltem a sajtot, végül belekanalaztam a petrezselyemzöldet. Az egészet fakanál segítségével alaposan összedolgoztam. Ha a massza túlságosan lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát is lehet hozzákeverni.
Gyorsan átsülnek a forró olajban
Egy tányérra nagyjából 4 evőkanál zsemlemorzsát szórtam. A masszából vizes kézzel 4 cm átmérőjű kis fasírtokat formáztam (ebből a mennyiségből nekem 25 db lett). Mindegyiket megforgattam a zsemlemorzsában.
Serpenyőben olajat hevítettem, és szép sorban kisütöttem a kis fasírtokat.
Megjegyzés / tipp:

Kellemesen fűszeres, kívül ropogós, belül puha

Salátával tökéletes könnyű ebéd, de ha marad belőle, hidegen is remek!
0 komment 17 ember kedveli lilagondolatok
2015.01.18 13:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
laskát megtisztítottam, hagymát finomra, vargánya eleve, hagymát pirítani, mélyhűtött vargányát, egészet pürésítettem, hagymás gombapürét, részét veszítette, sűrű gombás, kifliket feldaraboltam, megpuhult kifliket, előzetesen kissé, egészet fakanál, massza túlságosan, kevés zsemlemorzsát, forró olajban, tányérra nagyjából, masszából vizes, mennyiségből nekem, petrezselyemzöld, visszakanalaztam, zsemlemorzsában, helyettesíthető, megtisztítottam, hozzáreszeltem, belekanalaztam, összedolgoztam, zsemlemorzsát, zsemlemorzsát, laskakockákat, megpirítottam, pirospaprikát, feldaraboltam, pirospaprika, meglocsoltam, segítségével, mennyiségből, megforgattam, hozzákeverni, pürésítettem, zsemlemorzsa, Mindegyiket, összetörtem, Serpenyőben, Gombafasírt, átmérőjű fasírthoz, kisebb lilahagyma, kissé szikkadt kifli, tej, frissen reszelt parmezán, közepes méretű tojás, evőkanál olívaolaj, teáskanál őrölt rozmaring, teáskanál őrölt kakukkfű, fehérbors ízlés szerint, olaj sütéshez,
Erzsébet királyné tortája
0 komment 3 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Mustáros fűszeres pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Paradicsomos fusilli
0 komment 1 ember kedveli
Pizzás csiga
0 komment 1 ember kedveli
Sült alma vaniliamártással
0 komment 2 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Káposztás kísértés
0 komment 4 ember kedveli
Karaj gazdagon
0 komment 14 ember kedveli
Kecskeméti barack melegen
0 komment 2 ember kedveli
Fokhagymás hal ropogós bundában
0 komment 8 ember kedveli
Tonhalas gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Szaloncukor házilag- (fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)
0 komment 12 ember kedveli
Fekete-fehér torta
0 komment 4 ember kedveli
Pásztorpite
0 komment 40 ember kedveli
Bacon-ös tejszínes halragu
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.