Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Melegítsük elő a sütőt 225 fokra
Béleljük ki a sütőlemezt sütőpapírral
A burgonyákat jeges vízben hagyjuk ázni 30 percig
Keverjük össze az olajat, sót, fokhagymát és a rozmaringot
A burgonyákat leszárítjuk, ráöntjük a fűszeres olajat
Sütőlemezre rakjuk egyenletes rétegben és megszórjuk a parmezán sajttal, ízlés szerint borssal.
Süssük kb. 35 percig.
Melegen tálaljuk lehet petrezselyemmel megszórni, ketchuppal v. bármilyen szósszal mártogatni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A jeges vízben áztatással eltávolítjuk a felesleges burgonyakeményítőt és ez teszi extra ropogóssá a sültkrumplit.
|
|
|
|
1 komment
|
7 ember kedveli
|
noble
2016.02.21 08:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
menusgabor |
2016.03.18. 17:48 (#1) |
|
 |
fasza tisztelenő úr |
| |
|
|
|
sütőlemezt sütőpapírral, burgonyákat jeges, burgonyákat leszárítjuk, fűszeres olajat, parmezán sajttal, jeges vízben, petrezselymezöld, petrezselyemmel, eltávolítjuk, sültkrumplit, sütőpapírral, rozmaringot, burgonyákat, Sütőlemezre, leszárítjuk, burgonyákat, sültkrumpli, felesleges, sütőlemezt, tálaláskor, ketchuppal, egyenletes, Melegítsük, fokhagymát, tálaláskor, megszórjuk, Fokhagymás, áztatással, parmezános, mártogatni, fokhagyma, bármilyen, csészel olaj zsír, rozmaring, csésze parmezán sajt, bors ízlés szerint,
|
|
|
|
|