Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diós gesztenyetorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 8 db tojás
» 30 dkg kristálycukor
» 1 dl víz
» 15 dkg finomliszt
» 15 dkg őrölt dió
» 1/2 csomag sütőpor
» A forma kikenéséhez:
» Rama margarin
» finomliszt
» A töltelékhez:
» 25 dk Rama margarin
» 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
» 20 dkg porcukor
» 0,25 dl rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig verjük ( elektromos habverővel,kb. 4-5 percig maximális sebességen)A vizet hozzáadjuk. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk,az előzőekhez adjuk,majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük
Egy Ramaval kikent,lisztezett 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük,és előmelegített sütőben,közepes lánggal(180 fokon)25 percig sütjük.Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét,még 25 perig sütjük
A töltelékhez a Ramat először magában,majd a felengedett,belemorzsolt gesztenyemasszával habosra keverjük.A porcukorral és a rummal ízesítjük
A tortakorongot lapjában három részre vágjuk és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy,hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.Jól behűtjük ,végül forróvízbe mártott késsel felszeleteljük
Megjegyzés / tipp:

Mivel a tortát nehéz felszeletelni ezért a masszát három részre oszthatjuk és egyenként sütjük 14 percig a közepesen meleg sütőben Így biztosabb ,hogy a közepe nem marad nyers, lapjában se kell szeletelni.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.12 10:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
forma kikenéséhez, cukorral fehéredésig, vizet hozzáadjuk, sütőporral összeforgatjuk, előzőekhez adjuk, kemény habbá, sütés erősségét, rummal ízesítjük, tortakorongot lapjában, gesztenyekrémmel megtöltjük, tortát nehéz, masszát három, közepesen meleg, gesztenyekrémmel, gesztenyemassza, felszeleteljük, gesztenyetorta, összeforgatjuk, kristálycukor, tojásfehérjét, előmelegített, tortakarikába, felszeletelni, tortakorongot, belemorzsolt, belekeverjük, töltelékhez, fagyasztott, töltelékhez, felengedett, tojássárgát, porcukorral, fehéredésig, kikenéséhez, habverővel, sebességen, elektromos, oszthatjuk, sütőporral, tésztához, tojás, kristálycukor, víz, finomliszt, őrölt dió, csomag sütőpor, forma kikenéséhez, Rama margarin, finomliszt, töltelékhez, Rama margarin, fagyasztott gesztenyemassza, porcukor,
Medvehagymás pogácsa !
0 komment 16 ember kedveli
Hólabdatorta
0 komment 3 ember kedveli
Rizskoh
1 komment 7 ember kedveli
Túrótorta tészta nélkül
1 komment 8 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Almás szelet
3 komment 10 ember kedveli
Csokis kalács
0 komment 11 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Muffinsütöben sült sajtos csirkecsigák
0 komment 5 ember kedveli
Mákos guba
1 komment 6 ember kedveli
Banános süti
0 komment 3 ember kedveli
Aludttejes prósza - bögrés
2 komment 6 ember kedveli
Tejszínes piskóta torta , sütés nélkül
1 komment 20 ember kedveli
Almás fánk
0 komment 5 ember kedveli
Sajt tekercs
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.