Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Diós gesztenyetorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 8 db tojás
» 30 dkg kristálycukor
» 1 dl víz
» 15 dkg finomliszt
» 15 dkg őrölt dió
» 1/2 csomag sütőpor
» A forma kikenéséhez:
» Rama margarin
» finomliszt
» A töltelékhez:
» 25 dk Rama margarin
» 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
» 20 dkg porcukor
» 0,25 dl rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojássárgát a cukorral fehéredésig verjük ( elektromos habverővel,kb. 4-5 percig maximális sebességen)A vizet hozzáadjuk. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk,az előzőekhez adjuk,majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük
Egy Ramaval kikent,lisztezett 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük,és előmelegített sütőben,közepes lánggal(180 fokon)25 percig sütjük.Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét,még 25 perig sütjük
A töltelékhez a Ramat először magában,majd a felengedett,belemorzsolt gesztenyemasszával habosra keverjük.A porcukorral és a rummal ízesítjük
A tortakorongot lapjában három részre vágjuk és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy,hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.Jól behűtjük ,végül forróvízbe mártott késsel felszeleteljük
Megjegyzés / tipp:

Mivel a tortát nehéz felszeletelni ezért a masszát három részre oszthatjuk és egyenként sütjük 14 percig a közepesen meleg sütőben Így biztosabb ,hogy a közepe nem marad nyers, lapjában se kell szeletelni.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.12 10:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
forma kikenéséhez, cukorral fehéredésig, vizet hozzáadjuk, sütőporral összeforgatjuk, előzőekhez adjuk, kemény habbá, sütés erősségét, rummal ízesítjük, tortakorongot lapjában, gesztenyekrémmel megtöltjük, tortát nehéz, masszát három, közepesen meleg, gesztenyekrémmel, gesztenyemassza, felszeleteljük, gesztenyetorta, összeforgatjuk, kristálycukor, tojásfehérjét, előmelegített, tortakarikába, felszeletelni, tortakorongot, belemorzsolt, belekeverjük, töltelékhez, fagyasztott, töltelékhez, felengedett, tojássárgát, porcukorral, fehéredésig, kikenéséhez, habverővel, sebességen, elektromos, oszthatjuk, sütőporral, tésztához, tojás, kristálycukor, víz, finomliszt, őrölt dió, csomag sütőpor, forma kikenéséhez, Rama margarin, finomliszt, töltelékhez, Rama margarin, fagyasztott gesztenyemassza, porcukor,
ARANYÉRMES
0 komment 4 ember kedveli
Paradicsomos bab
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládés teasütemény
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés krémes sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Almás keverős süti
0 komment 5 ember kedveli
Erdei gyümölcsleves
1 komment 5 ember kedveli
Alföldi vargabéles...
0 komment 14 ember kedveli
Kossuth-kifli
0 komment 3 ember kedveli
Csípős grillezett csirkemáj bacon köntösben
1 komment 5 ember kedveli
Csokis muffin
0 komment 22 ember kedveli
Rántott sertésköröm
5 komment 13 ember kedveli
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
Mákos-almás süti
0 komment 1 ember kedveli
Gyors Goffri
0 komment 2 ember kedveli
Krémssajtos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
4 perces sütemény
2 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.