Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
megmossuk a szilvát, felteszünk főni annyi vizet, hogy majd ellepjeszilvakompót
amikor fő, beletesszük a szivákat, addig főzzük, amíg színe megváltozik (kb.5 perc)
kivesszük a szilvaszemeket, üvegekbe rakjuk
kimérünk a vízből annyi levet, amennyire szükségünk van (2 kilóhoz, kb.1, 3 l víz), feltesszük újból főni, belekeverjük a cukrot, a tartósítót, ha akarunk tenni
minden üvegbe teszünk 1 szem szegfűszeget, kevés fahéjat
feltöltjük a cukros lével, lekötözzük, száraz dunsztba tesszük
hagyjuk kihűlni másnapig
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 12:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vízből annyi, cukros lével, szilvaszemeket, szegfűszeget, nélkülözhető, belekeverjük, Szilvakompót, beletesszük, megváltozik, feltesszük, szükségünk, feltöltjük, tartósítót, felteszünk, lekötözzük, szegfűszeg, csipetnyi, kivesszük, amennyire, kilónként, megmossuk, szivákat, dunsztba, kimérünk, másnapig, legalább, szalicil, üvegekbe, legalább szilva, 3o-4o cukor kilónként, minden üvegre szegfűszeg, csipetnyi fahéj, szalicil nélkülözhető,
|
|
|
|
|