Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos csirkeragu leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemellfilé
» 3 ek olaj
» 3 db sárgarépa
» 2 db fehérrépa
» 1 kisebb darab karalábé
» 1 kisebb zeller
» 1 fej vöröshagyma
» 30 dkg zöldborsó
» 1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)
» 3 dl főzőtejszín
» 1 citrom leve
» 3 ek petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

elkészítés
1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
3. A zöldségeket felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt és a szárított petrezselymet és tovább pirítjuk együtt. Amikor megpuhultak, beletesszük az erőleveskockákat, a hagymát majd felöntjük vízzel.
4. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
5. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
6. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
7. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 4 ember kedveli takacsl01
2013.11.20 13:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
davidnegizus 2013.11.21. 16:33 (#1)
Nagyon finom leves. köszönöm.
Címkék
húshoz adjuk, szárított petrezselymet, hagymát majd, többi zöldség, leveshez adjuk, citrom levét, erőleveskockákat, csirkemellfilét, csirkemellfilé, belecsavarjuk, felkarikázzuk, petrezselymet, takaréklángon, petrezselyem, felhevítjük, fehéredésig, megpuhultak, beletesszük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megkavarjuk, elkészítés, morzsolunk, zöldborsót, Hozzáadjuk, csirkeragu, sárgarépa, felöntjük, szárított, fehérrépa, Tárkonyos, egész csirkemellfilé, olaj, sárgarépa, fehérrépa, kisebb darab karalábé, kisebb zeller, vöröshagyma, zöldborsó, főzőtejszín, citrom leve, petrezselyem,
Sáfrányos-rókagombás rizottó.
0 komment 1 ember kedveli
Karfiol sörtésztában
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos torta
0 komment 7 ember kedveli
Bajai halászlé
0 komment 1 ember kedveli
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Gyors szilvás süti
0 komment 5 ember kedveli
Gyors meggyes piskóta
1 komment 6 ember kedveli
Sárgarépa ital
1 komment 11 ember kedveli
Fetasajtos rakott burgonya
0 komment 7 ember kedveli
Pékkifli
0 komment 8 ember kedveli
Almás fánk lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Diós lekváros sütemény !
0 komment 11 ember kedveli
Fejessaláta paradicsomszeletekkel
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyés krémes szelet!
1 komment 23 ember kedveli
Gesztenye alagút...
0 komment 4 ember kedveli
Töltött sajtos kockák
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.