Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos csirkeragu leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemellfilé
» 3 ek olaj
» 3 db sárgarépa
» 2 db fehérrépa
» 1 kisebb darab karalábé
» 1 kisebb zeller
» 1 fej vöröshagyma
» 30 dkg zöldborsó
» 1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)
» 3 dl főzőtejszín
» 1 citrom leve
» 3 ek petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

elkészítés
1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
3. A zöldségeket felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt és a szárított petrezselymet és tovább pirítjuk együtt. Amikor megpuhultak, beletesszük az erőleveskockákat, a hagymát majd felöntjük vízzel.
4. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
5. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
6. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
7. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 4 ember kedveli takacsl01
2013.11.20 13:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
davidnegizus 2013.11.21. 16:33 (#1)
Nagyon finom leves. köszönöm.
Címkék
húshoz adjuk, szárított petrezselymet, hagymát majd, többi zöldség, leveshez adjuk, citrom levét, erőleveskockákat, csirkemellfilét, csirkemellfilé, belecsavarjuk, felkarikázzuk, petrezselymet, takaréklángon, petrezselyem, felhevítjük, fehéredésig, megpuhultak, beletesszük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megkavarjuk, elkészítés, morzsolunk, zöldborsót, Hozzáadjuk, csirkeragu, sárgarépa, felöntjük, szárított, fehérrépa, Tárkonyos, egész csirkemellfilé, olaj, sárgarépa, fehérrépa, kisebb darab karalábé, kisebb zeller, vöröshagyma, zöldborsó, főzőtejszín, citrom leve, petrezselyem,
Karamellás habroló
0 komment 16 ember kedveli
Mákos Guba
0 komment 5 ember kedveli
Rakott karfiol
1 komment 9 ember kedveli
Sonkás kocka.
0 komment 18 ember kedveli
halas spagetti
0 komment 3 ember kedveli
Fehérboros-tejszínes gombakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
OLASZOS RÁNTOTT SZELET
0 komment 5 ember kedveli
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
1 komment 5 ember kedveli
Ricottás fűszeres töltött cukkíni !
0 komment 7 ember kedveli
Csirkemell baconben
0 komment 18 ember kedveli
Pasta a la carbonara
0 komment 4 ember kedveli
Csokis, krémsajtos szuflé
1 komment 2 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
1 komment 10 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.