Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos csirkeragu leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemellfilé
» 3 ek olaj
» 3 db sárgarépa
» 2 db fehérrépa
» 1 kisebb darab karalábé
» 1 kisebb zeller
» 1 fej vöröshagyma
» 30 dkg zöldborsó
» 1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)
» 3 dl főzőtejszín
» 1 citrom leve
» 3 ek petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

elkészítés
1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
3. A zöldségeket felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt és a szárított petrezselymet és tovább pirítjuk együtt. Amikor megpuhultak, beletesszük az erőleveskockákat, a hagymát majd felöntjük vízzel.
4. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
5. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
6. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
7. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 4 ember kedveli takacsl01
2013.11.20 13:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
davidnegizus 2013.11.21. 16:33 (#1)
Nagyon finom leves. köszönöm.
Címkék
húshoz adjuk, szárított petrezselymet, hagymát majd, többi zöldség, leveshez adjuk, citrom levét, erőleveskockákat, csirkemellfilét, csirkemellfilé, belecsavarjuk, felkarikázzuk, petrezselymet, takaréklángon, petrezselyem, felhevítjük, fehéredésig, megpuhultak, beletesszük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megkavarjuk, elkészítés, morzsolunk, zöldborsót, Hozzáadjuk, csirkeragu, sárgarépa, felöntjük, szárított, fehérrépa, Tárkonyos, egész csirkemellfilé, olaj, sárgarépa, fehérrépa, kisebb darab karalábé, kisebb zeller, vöröshagyma, zöldborsó, főzőtejszín, citrom leve, petrezselyem,
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
1 komment 1 ember kedveli
Kacsasült almás savanyú káposztával.
0 komment 3 ember kedveli
Sült csirke Janó módra
0 komment 7 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Hentes tokány csirkemellből.
0 komment 15 ember kedveli
Pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Joghurtos eperfagyi
0 komment 1 ember kedveli
Mézes diós
0 komment 6 ember kedveli
Slambuc
0 komment 2 ember kedveli
Kossuth kocka
0 komment 4 ember kedveli
Rakott tarja
0 komment 6 ember kedveli
Burgonyás linzer
0 komment 8 ember kedveli
Madártej szelet
0 komment 9 ember kedveli
Birkapörkölt bográcsban
0 komment 4 ember kedveli
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.