Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet, a cukrot és a lisztet összekeverem és felfőzöm sűrűre.
Leveszem a tűzről és a vajat, vaníliát is bele dolgozom .
Egy kicsit kivajazott jénaiba öntöm , s hagyom hűlni.
Addig megcsinálom a csokisat is.
A tejet felmelegítem és belekeverem kakaót is,
Utána keverem hozzá a cukrot, és a keményítőt.
A már kissé megdermedt tejkrémre óvatosan ráöntöm a csokisat is , s a hűtőbe rakom .
tálalás előtt kókusz reszelékkel és szeletelt mandulával díszítem
Még a tepsibe vágom fel kisebb kockákra a desszertet, majd óvatosan kiteszem egy tányérra.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Amikor kész vagyok a fehér réteggel, a tepsibe öntöm .
A tepsi kb : akkora legyen , hogy a massza 2-3 cm- nél ne legyen magasabb..
Ha egy kicsit variálni akarjuk, a fehérbe lehet a vanília helyett pl :
mandula aromát tenni.
Van egy másik változata is, ami gyümölcsös .
Mielőtt a tepsibe öntöm a fehér masszát, bele keverhetünk, áztatott, aprított aszalt gyümölcsöt is.
A tetejére a szeletelt mandula helyett használhatunk aprított pisztáciát is.
Ez tulajdonképpen egy pudinghoz hasonló török desszert.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
16 ember kedveli
|
ibolya58
2013.02.18 20:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet összekeverem, kicsit kivajazott, hűtőbe rakom, tepsibe vágom, fehér réteggel, tepsibe öntöm, kicsit variálni, fehérbe lehet, vanília helyett, másik változata, fehér masszát, szeletelt mandula, pudinghoz hasonló, tulajdonképpen, használhatunk, összekeverem, keményítőpor, felmelegítem, keverhetünk, reszelékkel, megcsinálom, belekeverem, Tejdesszert, gyümölcsös, megdermedt, kivajazott, mandulával, gyümölcsöt, desszertet, pisztáciát, keményítőt, szeletelt, csokishoz, pudinghoz, szeletelt, változata, tejkrémre, csokisat, csokisat, liter, cukor, vanília aroma, csokishoz, cukor, kakaó, keményítőpor, csésze,
|
|
|
|
|