Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához valókat összegyúrjuk. Előbb a lisztet a sütőporral, cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, végül beleöntjük a tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.
A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.
A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A habhoz a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a keményítővel, majd a sütőből kivett pitére rásimítjuk a habot, amibe villával hullámokat készítünk, és feldíszítjük almaszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, és még pár percig szárítjuk-sütjük a süteményt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok:
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
starsoft2005
2014.03.10 06:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztához valókat, gáztepsit kikenjük, tepsivel együtt, hűtőbe rakjuk, töltelék alapanyagait, tészta tetejét, előzőleg megfőzött, tojásfehérjét felverjük, sütőből kivett, almaszeletekkel, tojásfehérjét, összekeverjük, tojássárgákat, előmelegített, sütőpapírral, egyenletesen, elmorzsoljuk, tojássárgája, keményítővel, feldíszítjük, összegyúrjuk, alapanyagait, Visszatoljuk, díszítéshez, almamasszát, összefőzzük, töltelékhez, beletesszük, kidolgozott, kibéleljük, rásimítjuk, beleöntjük, hullámokat, sütőporral, ételfesték, tésztához, liszt, liszt, sütőpor, reszelt citromhéj, vaníliás cukor, tojássárgája citrom leve, kanál tejföl, töltelékhez, alma hámozvareszelve, griz, cukor, habhoz, tojás fehérje, kanál étkezési keményítő, kanál cukor, csepp zöld ételfesték, díszítéshez, piros vagy zöld alma,
|
|
|
|
|