Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Almás pite zöld habbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» A tésztához:
» 40 dkg liszt
» 15 dkg liszt
» 15 dkg vaj
» 1 cs sütőpor
» reszelt citromhéj
» vaníliás cukor
» 6 tojássárgája, fél citrom leve
» 1-2 kanál tejföl
» A töltelékhez:
» 1,5 kg alma hámozva,reszelve
» 2 ek.griz
» 10 dkg cukor
» A habhoz:
» 6 tojás fehérje
» 2 kanál étkezési keményítő
» 6 kanál cukor
» pár csepp zöld ételfesték
» A díszítéshez:
» 1-2 db piros vagy zöld alma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk. Előbb a lisztet a sütőporral, cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk, végül beleöntjük a tojássárgákat és a tejfölt. A gáztepsit kikenjük, sütőpapírral kibéleljük, és a jól kidolgozott tésztát egyenletesen beletesszük. A tepsivel együtt a hűtőbe rakjuk fél órára.
A töltelék alapanyagait kb. 10 perc alatt összefőzzük.
A tészta tetejét beszórjuk morzsával, rásimítjuk az előzőleg megfőzött és lehűlt almamasszát, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A habhoz a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a keményítővel, majd a sütőből kivett pitére rásimítjuk a habot, amibe villával hullámokat készítünk, és feldíszítjük almaszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, és még pár percig szárítjuk-sütjük a süteményt.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok:
0 komment 1 ember kedveli starsoft2005
2014.03.10 06:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztához valókat, gáztepsit kikenjük, tepsivel együtt, hűtőbe rakjuk, töltelék alapanyagait, tészta tetejét, előzőleg megfőzött, tojásfehérjét felverjük, sütőből kivett, almaszeletekkel, tojásfehérjét, összekeverjük, tojássárgákat, előmelegített, sütőpapírral, egyenletesen, elmorzsoljuk, tojássárgája, keményítővel, feldíszítjük, összegyúrjuk, alapanyagait, Visszatoljuk, díszítéshez, almamasszát, összefőzzük, töltelékhez, beletesszük, kidolgozott, kibéleljük, rásimítjuk, beleöntjük, hullámokat, sütőporral, ételfesték, tésztához, liszt, liszt, sütőpor, reszelt citromhéj, vaníliás cukor, tojássárgája citrom leve, kanál tejföl, töltelékhez, alma hámozvareszelve, griz, cukor, habhoz, tojás fehérje, kanál étkezési keményítő, kanál cukor, csepp zöld ételfesték, díszítéshez, piros vagy zöld alma,
Vagdalt burgonyatésztában !
1 komment 10 ember kedveli
Sütőben rántott karfiol
1 komment 4 ember kedveli
Hókifli
0 komment 10 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
Gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Nem lehet abbahagyni csirke
2 komment 10 ember kedveli
Sonkaleves...
1 komment 8 ember kedveli
Cukkinis csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
0 komment 2 ember kedveli
Vodkás jegestea
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű túrós süti babapiskótával és gyümölccsel
0 komment 7 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Eredeti dobostorta
0 komment 22 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.