Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Én külön sütöm a tortalapokat
2 tojást le ütöm s elválasztom a fehérjét a sárgájától.
a tojásfehérjét verem fel előbb amihez 1 evőkanál hideg vizet teszek
s elkezdem fölverni amikor kezd a habosodni hozzáteszem a 3 evőkanál cukrot
s kemény habbá verem,aztán hozzáteszem a tojássárgáját meg a sütőpor felét
s lassú keveréssel a 3 evőkanál lisztet, egy csipetnyi sót,
majd torta formában készre sütöm..
A pudingot felfőzöm 4 dl tejjel s amikor kész ízlés szerint cukrozom s félre teszem hűlni.
Amíg a krém hűl addig felverem a habport, 3 cs habpor habakrémhez
3 cs meg a tortadíszítéséhez.
2 dl tejbe, be áztatni a zselatint nem kell főzni csak melegíteni.
Ha kihűlt a krém akkor a zselatinnal és a felvert tejszínnel összekeverem,
s hűtőbe teszem amíg a krém megköt.
Így teszünk a másik felvert habbal is..
Amikor a krém megfelelő keménységű, de nem túl kemény össze állítjuk a tortát.
Alulra egy piskótalap kerül, s erre a tejszínes krém ,
s kandírozott gyümölccsel megszórom.
Még egy kis krém és gyümölcs, a maradék krémmel körbe kenem,
s ha jut akkor a felső lap tetejére is kenek belőle. Ha nem az sem gond,
mert a tejszínhabbal feldíszítjük.
Tortacifrázóval visszük föl rá a tejszínhabot kinek- kinek ízlése szerint.
Készíthetjük úgy is hogy az egyik tortalapot a torta formába tesszük,
s rá a krémet az össze kevert kandírozott gyümölccsel, a mazsolával,
és aztán a tetejére rátesszük a másik lapot és hűtőbe tesszük amíg megköt a krém.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat !
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
merien34
2013.01.09 15:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásfehérjét verem, habosodni hozzáteszem, sütőpor felét, pudingot felfőzöm, krém akkor, felvert tejszínnel, krém megköt, másik felvert, krém megfelelő, piskótalap kerül, tejszínes krém, maradék krémmel, tejszínhabot kinek-, egyik tortalapot, torta formába, össze kevert, tetejére rátesszük, másik lapot, étkezésizselatin, Tortacifrázóval, tejszínhabbal, tejszínhabpor, tojásfehérjét, tojássárgáját, kristálycukor, tejszínhabot, tortalapokat, Készíthetjük, feldíszítjük, összekeverem, zselatinnal, elválasztom, gyümölccsel, habakrémhez, kandírozott, hozzáteszem, gyümölccsel, hozzáteszem, kandírozott, Kandírozott, keveréssel, piskótalap, sárgájától, tortalapot, egész tojás, kanál hídegvíz, evőkanál kristálycukor, 6evőkanál liszt, sűtőpor, csipetnyi, tejszínízű pudingpor, tejszínhabpor, habfix, étkezésizselatin, Kandírozott gyümölcs, mazsola,
|
|
|
|
|