Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Alaplé készítése:
A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, belerakjuk az alaplének való halat (a ponty fejét-farkát, a kárászt-keszeget), és felöntjük a teljes vízmennyiséggel, 7-9 l. Belekerül a paradicsom és a zöldpaprika is, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és őrölt paprikát.
Addig főzzük, amíg teljesen leválik a csontról (kb. 2 óra), azután passzírozzuk a halat. (Passzírozáskor is csak a saját levét öntjük alá, és így passzírozzuk át.
Halászlé készítése:
Az alaplét fölrakjuk főni, és amikor felforrt, akkor adjuk hozzá a halszeletet. A szelet elhűti, de amikor újra felforrt, hozzáadjuk a cserersznyepaprikát és 1 ek őrölt paprikát. Csak annyira szabad főzni, épp hogy "peszeregjen". 1-1 1/2 óra alatt fő készre.
A fennmaradó paprikát a szelet forrásától számított 3/4 órával később kell hozzáadni. A sósságát a paprika belerakása után nézzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss kenyérrel tálaljuk
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
xamada
2011.12.22 19:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szomszédtól lestem, hagymát kockára, reszelt fokhagymát, alaplének való, ponty fejét-farkát, teljes vízmennyiséggel, saját levét, alaplét fölrakjuk, szelet elhűti, fennmaradó paprikát, szelet forrásától, paprika belerakása, megfonnyasztjuk, vízmennyiséggel, Passzírozáskor, passzírozzuk, passzírozzuk, pirospaprika, babérlevelet, ponytyszelet, zöldpaprika, zöldpaprika, peszeregjen, halszeletet, szomszédtól, hozzáadjuk, cseresznye, fennmaradó, kávéskanál, belerakjuk, hozzáadjuk, belerakása, paradicsom, fokhagymát, hozzáadjuk, forrásától, paradicsom, babérlevél, ponytyszelet, kárász alapléhez, nagyobb hagyma, gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, babérlevél, cseresznye paprika, kávéskanál cukor, evőkanál pirospaprika, evőkanál zsir,
|
|
|
|
|
Kráfli
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|